MENU
Nieuws plaatsen

Nieuwstip: redactie@gaellemuun.nl |  WeTransfer |       


Dinsdag 23 april 2019 Algemeen:


De Nacht van de Nachtwacht

Kamperzeedijk - De 5 km lange wandeltocht”de Nacht van de Nachtwacht” vindt vrijdagavond 14 september 2018 plaats aan Kamperzeedijk.

Het is inmiddels een traditie geworden deze wandelroute. Elke twee jaar vindt de tocht plaats en de organisatie is in handen van de werkgroep DOP Kamperzeedijk. Onder de bezielende leiding, van iemand die de rol als de nachtwacht zal vertolken, wordt er een route langs de Kamperzeedijk gelopen in het donker (ca. 5 km lang). Bij enkele panden aan de route wordt door de nachtwacht een anekdote of een legendarisch verhaal verteld. Tijdens de wandeling worden zoals traditie inmiddels er enkele drankjes verstrekt. Na afloop kan men nog een hapje en een drankje nemen en ontvangt men een gesigneerde uitnodiging voor getoonde burgerzin.

Vroeger maakte de veldwachter in functie als nachtwacht van de Zeediek elke nacht deze ronde van het oude tot het nieuwe gemaal en terug en dat 2 keer. Kortom van ‘d olde Mechiene tot aan het Lutterzijl. In weer of geen weer, zomer en winter. De nachtwaker controleerde of alles in orde was ‘s nachts aan de Zeediek, of er nergens brand was, of er zich vreemd volk op hielt op de dijk en hij wekte zelfs ook Zeediekers ‘s ochtends vroeg.

 

Gepubliceerd op woensdag 09-05-2018 door Redactie|KN 451 keer gelezen.Weer Gaellemuun:

di 23 apr / 22°
8
wo 24 apr 11° / 25°
8
do 25 apr 11° / 21°
7
www.zwartewaterweer.nl

Advertenties:

Foto van de dag:

Advertenties: