MENU
Nieuws plaatsen

Nieuwstip: redactie@gaellemuun.nl |  WeTransfer |       


Dinsdag 19 maart 2019 Algemeen:


Kampioenschap Sportclub nog steeds haalbaar.

foto: Helmich Lubberts

Genemuiden - SC Genemuiden deed wat het moest doen en dat was de wedstrijd tegen NSC Nijkerk winnend afsluiten, met maar liefst 8-2 werd er gewonnen en de zorgen daardoor voor NSC Nijkerk alleen maar groter. SC Genemuiden had geen kind aan het laag geklasseerde NSC en binnen tien minuten prijkte er al een 2-0 voorsprong op het scorebord. NSC liep constant achter de feiten aan, was geen moment bij machte om het SC Genemuiden moeilijk te maken en de ruime overwinning was dan ook meer dan terecht.

SC Genemuiden begon fel aan de wedstrijd, zette vanaf het eerste fluitsignaal druk naar voren en was geenszins van plan om er een gezapig potje van te maken. Het publiek zou hierin niet teleurgesteld worden, de doelpunten vielen als rijpe appeltjes en het had niet veel gescheeld of de dubbele cijfers waren behaald.

Na twee minuten was het al raak, een strakke voorzet van Frank Kuurman bereikte de vanuit het midden opkomende Sijmon Eenkhoorn. De verdediging van NSC reageerde te laat en doelpunt nummer één was daar. Amper bekomen van de eerste treffer was het doelman Johan van der Wekken die opnieuw de bal uit het net mocht vissen, Joran Pot werd geen strobreed in de weg gelegd hij passeerde de doelman en SC Genemuiden leek al in een vroeg stadium van de wedstrijd op rozen te zitten.

Het was Sportclub die de wedstrijd geheel in de hand had, NSC Nijkerk leek apathisch en kwam amper van eigen helft. Aanval op aanval werd uitgevoerd op het doel van NSC Nijkerk, de aanvallers van Sportclub mochten zich naar hartenlust uitleven en het was wachten op de derde treffer. Deze kwam na een half uur spelen, Anne van der Kolk zijn pass bereikte Omar Kavak. Deze zag van buiten de zestien de ruimte aan de linkerzijde van de doelman, haalde hard uit en via een stuitje verdween da bal in het doel.

Slordig balverlies bezorgden NSC Nijkerk toch nog een doelpunt voor de rust, Tristan Wallet maakte de stand in ieder geval dragelijker. Het maakte niet dat NSC Nijkerk door deze treffer beter ging voetballen, het bleef allemaal zeer matig wat het team op de mat liet zien en de hoop dat het beter zou gaan worden bleek niet bewaarheid te gaan worden.

Bij het verstrijken van de eerste helft werd het zelfs nog 4-1, opnieuw deed Omar Kavak zijn naam als topschutter van de hoofdklasse eer aan. Na een mooie dribbel en met enig fortuin was doelman Johan van der Wekken opnieuw gezien, na rust zou dit alleen nog maar erger worden.

De tweede helft was amper 1 minuut oud, na een één tweetje tussen Sijmon Eenkhoorn was het opnieuw Omar Kavak die scoorde. De wedstrijd was gespeeld, tussenstanden van de ander velden drongen door en het doelsaldo zou zomaar een beslissende factor kunnen gaan worden op de slotdag van de competitie.

SC Genemuiden was daarvan doordrongen en ging op jacht naar meer. Sijmon Eenkhoorn deponeerde doelpunt nummer zes op het scorebord, Joran Pot zorgde voor nummer zeven. Nummer acht kwam opnieuw van de voet van Sijmon Eenkhoorn, bij deze acht treffers zou het blijven.

Een gegeven strafschop een minuut voor het einde van de wedstrijd die door Yannick Cornelisz was een tegenvaller maar ook niet meer dan dat, SC Genemuiden deed wat ervan verwacht werd. Het won de wedstrijd met ruime cijfers, zag v.v. Eemdijk verliezen en tegenstander v.v. Berkum winnen.

Volgende week valt de beslissing, een beslissing in een knotsgekke competitie waarvan de afloop ook nu nog niet te peilen is. Eemdijk, Berkum en Genemuiden moeten alle drie winnen al zijn de beste papieren in Eemdijker bezit, Alfred Hitchcock had dit niet kunnen bedenken.

 

SC Genemuiden - NSC Nijkerk 8-2 (4-1).

Scoreverloop: 2. Sijmon Eenkoorn 1-0, 9. Joran Pot 2-0, 30. Omar Kavak 3-0, 33. Tristan Wallet 3-1, 43. Omar Kavak 4-1, 47. Omar Kavak 5-1, 51. Sijmon Eenkhoorn 6-1, 66. Joran Pot 7-1, 70. Sijmon Eenkhoorn 8-1, 89. Yannick Cornelisz 8-2.

Scheidsrechter: Dhr.  P.N. van der Burg
Ass. scheidsrechter: Dhr. J. van Eijden
Ass. scheidsrechter: Dhr. M. Dijkstra

Toeschouwers: 625

Gele kaart: 50.  Jonas Katshima (NSC Nijkerk).

Opstelling SC Genemuiden: Albert Flier, Arend van de Wetering (56. Job van Dalfsen), Dirk Muis (71. Nick Buitink), Roelof de Jong, Erik Rotman, Robert Boes (56. Ramon Beens), Anne van der Kolk, Joran Pot, Frank Kuurman, Sijmon Eenkhoorn, Omar Kavak.

Opstelling NSC Nijkerk: Johan van der Wekken, Dave Knikker, Martijn Schilthuis, Tristan Wallet (46. Darryl Bobson), Rinke Rozema, Jonas Katshima, Yordi Grovenstein, Yannick Cornelisz, Chan-Ali Turksoy (40.Roy Schaap), Pim Blok (66. Jeff van der Bult), Eyüp Termelez.

Fotoreportage door Jannes van den Berg
Gepubliceerd op zaterdag 19-05-2018 door Redactie|KN 1721 keer gelezen.Weer Gaellemuun:

di 19 mrt -1° / 11°
8
wo 20 mrt / 13°
6
do 21 mrt / 15°
7
www.zwartewaterweer.nl

Advertenties:

Foto van de dag:

Advertenties: