MENU
Nieuws plaatsen

Nieuwstip: redactie@gaellemuun.nl |  WeTransfer |       


Donderdag 4 juni 2020 Algemeen:


Jacco Riemens stopt

Jacco Riemens na de 3-0, door hem gemaakt in de wedstrijd tegen Urk in het seizoen 2017-2018..
Jacco Riemens na de 3-0, door hem gemaakt in de wedstrijd tegen Urk in het seizoen 2017-2018..
foto: Helmich Lubberts

Genemuiden - De voetbalcarrière van Jacco Riemens krijgt in het seizoen 2018-2019 geen vervolg, dit abrupte einde is het gevolg van de lichamelijk problemen (heupen) waar Jacco al een aantal jaren mee rond loopt.

Jammer, maar het is niet anders verklaard Jacco: ik ben nog maar 27 en had graag nog een tijd door willen gaan. De keuze die ik nu heb gemaakt is een zware maar wel doordachte beslissing. Ongeveer vijf jaar geleden zijn mijn heupen in het ziekenhuis in Rotterdam onderzocht en werd bekend dat er schade in beide heupen zat. Ik ondervind ondanks de vele energie die ik in mijn fysieke gesteldheid steek, simpelweg te veel klachten rondom het voetballen. Mijn voornamelijk linker heup blijven overbelasten zou te veel vervelende gevolgen voor de toekomst met zich mee brengen. Tel daarbij op dat het steeds moeilijker is om trainingen te volbrengen en dus klaar te zijn voor wedstrijden.

Jacco Riemens, een Sportclub man pursang doorliep alle jeugdteams van SC Genemuiden, behaalde bij de jeugd vele successen en zijn uitstekende voetbalkwaliteiten waren van dien aard dat de overstap naar de 1e selectie een logisch gevolg waren.

Jacco debuteerde op 30 augustus 2008 in de KNVB bekerwedstrijd tegen FC Meppel, scoorde zijn 1e doelpunt op 10 maart 2009 in de wedstrijd tegen het Zwolse Be Quick '28 en zou in de tien seizoenen die volgden nog vele malen het net treffen.

De carrière van Jacco kende ups en downs, vele successen zoals kampioenschappen, bekerfinales en promoties werden behaald en uitbundig gevierd. Vele trainers, teamgenoten en supporters genoten van zijn voetbalacties die hij op de groene grasmat uit de hoge hoed toverde. Ook kende Jacco tegenslagen, degradatie en blessureleed waren Jacco niet vreemd maar met zijn positieve instelling wist hij ook deze teleurstellingen altijd weer te overwinnen. Na 10 seizoenen Sportclub Genemuiden waarin Jacco 301 officiële wedstrijden speelde en in deze wedstrijden 70 keer scoorde, eindigt Jacco zijn Sportclub carrière na vandaag.

Wij bedanken Jacco voor zijn tomeloze inzet welke hij zowel binnen als buiten de lijnen gaf aan SC Genemuiden, wensen hem voor nu en in de toekomst het allerbeste in zijn maatschappelijke carrière en hopen hem in de toekomst nog vaak te mogen begroeten bij Sportclub.

 

 

Gepubliceerd op donderdag 14-06-2018 door Redactie|KN 754 keer gelezen.Weer Gaellemuun:

do 04 jun 13° / 16°
5
vr 05 jun / 13°
4
za 06 jun / 15°
5
www.zwartewaterweer.nl

Advertenties:

Foto van de dag:

Advertenties: