MENU
Nieuws plaatsen

Nieuwstip: redactie@gaellemuun.nl |  WeTransfer |       


Zaterdag 22 september 2018 Algemeen:


Eikoerei start met ‘Braand!’

Zondag 22-07-2018

Genemuiden - Eikoerei 2018 zal ook ditmaal van start gaan met een streektaalavond in het Hervormd Centrum en wel op vrijdag 14 september. SCEG heeft de Gællemuniger Taelkrink weer bereid gevonden deze avond te verzorgen.

Voor de pauze wordt er met de hele zaal een streektaalspel gespeeld. Na de pauze zal nogmaals de productie ‘Braand!’ worden gebracht. ‘Braand’ werd in maart voor het eerst opgevoerd door de Taelkrink. Op veler verzoek brengen zij nog éénmaal een herhaling.

Dit jaar is het 150 jaar geleden dat in Genemuiden een enorme stadsbrand woedde, die grote delen van de stad in puin legde. De Taelkrink neemt de zaal mee naar die rampnacht en vertelt wat er toen van uur tot uur gebeurde. De verteller wordt daarbij regelmatig onderbroken door ‘ooggetuigen’ die elk hun eigen emotionele verhaal vertellen. De ervaringen van de bevolking worden muzikaal vertolkt door een combo dat speciaal voor deze gelegenheid geschreven liederen zingt. De hele productie is geschreven in het dialect van Genemuiden.

Gepubliceerd op zondag 22-07-2018 door Redactie|KN 485 keer gelezen.Weer Gaellemuun:

za 22 sep / 16°
6
zo 23 sep / 13°
4
ma 24 sep / 15°
8
www.zwartewaterweer.nl

Advertenties:

Foto van de dag:

Advertenties: