MENU
Nieuws plaatsen

Nieuwstip: redactie@gaellemuun.nl |  WeTransfer |       


Dinsdag 23 juli 2019 Algemeen:


Stadswandeling Genemuiden o.l.v. gids

foto: Archieffoto: Alinda Visscher

Genemuiden - Zie en hoor dinsdag 21 augustus de geschiedenis van Genemuiden op locatie, onder leiding van een gids. De wandeling begint om 14.00 uur onder de toren van de Hervormde kerk in het centrum en de kosten zijn € 5,-. Tijdens de ca. 1,5 uur durende stadswandeling, met inbegrip van een korte koffiepauze in ’t Olde Staduus, krijgt u veel te horen over de historie van het tapijtstadje Genemuiden.

Onderweg wordt u o.a. gewezen op bijzondere architectuur, stadsbranden, tapijtindustrie en de eenkamerwoningen waar we een kijkje bij nemen. In die kleine behuizing vlocht men de biezen en hadden honderden mattenramen hun plaats. De zwerftocht door het hart van Genemuiden geeft ook een terugblik in de geschiedenis van de Kerk, het Heilige Geestgasthuis en het 19e eeuwse Armenwerkhuis. Bij het bezoek aan de oude begraafplaats met het markante lijkhuisje is het goed te realiseren dat op deze strategische plek vele eeuwen geleden een groot kasteel, het zogenaamde Blokhuis, verrees.

Zin in deze bijzondere middag, kom naar Genemuiden en wandel mee. Eerst een stukje op stap, dan ergens lekker koffie/thee drinken en vervolgens o.l.v. de enthousiaste verteller verder met de stadswandeling...

Gepubliceerd op maandag 23-07-2018 door Redactie 1171 keer gelezen.Weer Gaellemuun:

di 23 jul 13° / 31°
9
wo 24 jul 17° / 36°
9
do 25 jul 20° / 37°
8
www.zwartewaterweer.nl

Advertenties:

Foto van de dag:

Advertenties: