MENU
Nieuws plaatsen

Nieuwstip: redactie@gaellemuun.nl |  WeTransfer |       


Dinsdag 23 april 2019 Algemeen:


Help Roemenië

Geef de ouderen in Roemenië een fijne winter

foto: Alinda Visscher in Roemenië

Genemuiden - Al 42 dagen verblijf ik Alinda Visscher al in Roemenië om vrijwiligerswerk te doen onder de ouderen en kinderen.  Het is schrijnend om te zien dat ouderen bijna geen bezoek krijgen van kinderen, kleinkinderen of dat ze echt in de steek worden gelaten.

Ik ben mee op kamp geweest met 15 ouderen dit werd gesponsord door Dorcas, we zijn samen 3 dagen in de bergen geweest het was prachtig om te zien hoe de ouderen ervan genoten, en natuurlijk was het afscheid ook heel moeilijk want je moet ze allemaal weer alleen naar huis laten gaan. De oudste mevrouw was 91 jaar, ze heeft veel indruk op mij gemaakt ze was al 32 jaar weduwe en haar 2 zonen waren ook overleden. Ze vertelde dat zij  de kracht van God kreeg om te kunnen leven en alles te dragen. 

Ook bezoek ik ouderen het is echt schrijnend om te zien, hoe sommige ouderen moeten leven. De armoede en ellende is heel erg. Veel ouderen hebben problemen met hun gezondheid waar niet veel aangedaan kan worden door de armoede. Sommige huisje zijn helemaal verwaarloosd en niet goed dicht voor de winterkou.

Graag wil ik een actie op zetten voor de ouderen.. Wie helpt om hun huisjes winter klaar te maken? De kosten zijn ongeveer voor 1 huisje 150 euro.

Doneer u gift via  https://www.doneeractie.nl/roemeni-235-ouderen-hulpen/-4748

As maandag hopen de kinderen weer naar school te gaan. Afgelopen week hebben we de klaslokalen geschilderd en schoon gemaakt. Op de stoepverkoop heb ik gestaan het afgelopen jaar, het geld wat ik daar heb mogen ophalen heb ik mogen gebruiken voor lesmateriaal voor de kinderen. 

Heeft u vragen? Stuur dan een mail naar alindavisscher@live.nl

 

Gepubliceerd op donderdag 06-09-2018 door Alinda Visscher 1008 keer gelezen.Weer Gaellemuun:

di 23 apr / 23°
8
wo 24 apr 10° / 25°
8
do 25 apr 11° / 21°
7
www.zwartewaterweer.nl

Advertenties:

Foto van de dag:

Advertenties: