MENU
Nieuws plaatsen

Nieuwstip: redactie@gaellemuun.nl |  WeTransfer |       


Donderdag 25 april 2019 Algemeen:


SC Genemuiden koestert punt na remise tegen Excelsior ‘31

Voetbalverslag SC Genemuiden - Excelsior '31

foto: Jannes van den Berg

Genemuiden - Als er één team was die aanspraak mocht maken op de overwinning dan wast het Excelsior ’31 wel, SC Genemuiden kwam bijna niet in het spel voor en de ploeg uit Rijssen was veelal de bovenliggende partij. Dat het slechts bij een 1-1 gelijk spel bleef mag wel een wonder heten, een gemiste strafschop in de 1e helft en legio kansen in de 2e helft hadden Excelsior ’31 zeker de overwinning kunnen brengen maar het ontbrak hen echter aan het geluk wat je als ploeg soms nodig hebt.

De start van SC Genemuiden was flitsend, want na slechts één minuut voetballen lag de bal al in het net. Doelman Melvin Koetsier kreeg de bal niet onder controle en Sijmon Eenkhoorn was er als de kippen bij om het laatste zetje te geven. Dit ene doelpunt zou het enige hoogtepunt voor de thuisclub worden, na deze vroege treffer was het Excelsior dat het heft in handen nam. SC Genemuiden kwam nauwelijks nog in het spel voor, Excelsior ’31 dicteerde de wedstrijd en kreeg dan misschien ook wel te weinig.

Sportclub Genemuiden kende een droomstart, startte flitsend en binnen een minuut stond het al op voorsprong. Na een kopbal van Jan Hooiveld was het Sijmon Eenkhoorn die simpel mocht binnen tikken. Wat er in het verdere verloop van de wedstrijd gebeurde was allemaal niet geweldig, Sportclub had het moeilijk en een goed vervolg aan de wedstrijd te geven bleek moeilijk te zijn in het verdere verloop van de middag.

Het had het lastig, stond onder druk en kwam nog maar amper van eigen helft. Een schot van Hakim Ezafzafi ging dan ook maar net naast en een strafschop gegeven door leidsman Henshuijs kende voor SC Genemuiden gelukkig een goede afloop, Ezafzafi zag zijn bal op de lat uiteenspatten. Niet veel later was het wel raak, het betere Excelsior kreeg loon naar werken. Een diepe bal kwam bij Hielke Penterman terecht, deze wist hiermee wel raad en doelman Daan Huiskamp had het nakijken.

Sportclub Genemuiden bleef spartelen, Excelsior zette de lijntjes uit en de aanvallers van SC Genemuiden kregen amper kansen. Een mager schot van Omar Kavak en een bal van Sijmon Eenkhoorn die er wel in ging maar terecht werd afgekeurd waren de enige speldenprikjes die sportclub in het verdere verloop van de 1e helft op de mat wisten neer te leggen.

Na rust zat Sportclub Genemuiden wel beter in de wedstrijd, Kreeg meer grip op de wedstrijd maar de kansen bleven spaarzaam, sterker nog opnieuw was het Excelsior ’31 die ploeg die het gevaarlijkst was. Hiele Penterman, Hakim Ezafzafi  en Boy Boeloerditi maakten het Sportclub steeds weer lastig, het was dat doelman Daan Huiskamp de nodige ballen sterk pareerde anders had het er allemaal heel wat vervelender uit kunnen zien voor de thuisclub. Een schot van Omar Kavak en Sijmon Eenkhoorn brachten ook al niet de gewenste voorsprong, de kopbal die Anne van der kolk wist te produceren miste kracht. Met het gelijke spel dat na afloop op het scorebord stond mocht SC Genemuiden dan ook het meest tevreden zijn, het verdiende simpelweg niet meer.


Scheidsrechter: P. Henshuijs
Ass. scheidsrechter: H. Harleman
Ass. scheidsrechter: L.M.W. Andy

Toeschouwers: 725

Scoreverloop: 1. Sijmon Eenkhoorn 1-0, 34. Hielke penterman 1-1. 

Gele kaart: 31. Kay Velda, 88. Joran Pot (SC Genemuiden), 14. Stijn Beverdam 9Excelsior ’31)

 
Opstelling SC Genemuiden: Daan Huiskamp, Arend van de Wetering, Dirk Muis, Roelof de Jong, Nick Buitink, Jeremy Jonker (58. Joran Pot), Anne van der Kolk, Kay Velda, Jan Hooiveld, Sijmon Eenkhoorn, Omar Kavak.
Opstelling Excelsior ‘31: Melvin Koetsier, Joost Krijns, Mirko Zwiers (46. Stijn Beverdam), Pim ten Have, Tom Smoes, Stefan Maat, Amanuel Isa (80. Michel Gerritsen Mulkes), Cem Köse (66. Yilber Haverslag), Hakim Ezafzafi, Hielke Penterman, Boy Boeloerditi.

Gepubliceerd op zaterdag 15-09-2018 door Redactie|KN 881 keer gelezen.Weer Gaellemuun:

do 25 apr / 20°
6
vr 26 apr 10° / 17°
7
za 27 apr / 13°
6
www.zwartewaterweer.nl

Advertenties:

Foto van de dag:

Advertenties: