MENU
Nieuws plaatsen

Nieuwstip: redactie@gaellemuun.nl |  WeTransfer |       


Zondag 15 september 2019 Algemeen:


Zuur verlies Sportclub

Voetbalverslag ACV - SC Genemuiden

Genemuiden - De 1e prijs is verdeeld, de 3-1 overwinning die ACV boekte op SC Genemuiden was voldoende voor de Assenaren om de eerste periodetitel binnen te slepen. In een aantrekkelijk duel was het ACV die zegevierde, na een ruststand van 1-1 moest SC Genemuiden in de slotfase van het duel de uiteindelijke winst aan de thuisclub laten.

Het werd een vermakelijk duel, de snelle goal van ACV 'er Marco van der Heide maakte het dat het toegestroomde publiek er eens goed voor ging zitten. Na een goede voorzet van de linkerkant kreeg de boomlange speler wel erg veel ruimte, tussen twee Sportclub verdedigers werd hem geen strobreed in de weggelegd en zijn kopbal verdween hard aan de linkerkant in het doel. Lang mocht de thuisclub echter niet genieten van de vroege voorsprong, welgeteld drie minuten later was de stand alweer gelijk. Een soloactie van Jan Hooiveld bezorgde de bal bij de geheel vrijstaande Kay Velda, deze vond in eerste instantie nog wel doelman Ben Wormmeester op zijn weg maar in de rebound wist hij toch het net te raken en Sportclub langszij te brengen.

Beide teams mochten dus opnieuw opzoek naar een nieuwe voorsprong, ACV gaf hiervoor wel de eerste aanzet. Ezra Schrijver zijn inzet en de vrije trap van Pascal Huser brachten deze in ieder geval niet, ook de gedreven Jan Hooiveld zijn schot bracht na een half uur spelen geen verandering in de score. De beste mogelijkheid bij het verstrijken van de eerste helft kwam nog wel van Sportclub uit naam van Omar Kavak, zijn vrije trap werd maar net uit het doel getikt door de uitstekend keepende doelman en met een gelijke stand werd dan ook de rust bereikt.

Na amper een paar minuten spelen in de 2e helft was het ACV die als eerste van zich liet horen, een vrij trap van Pascal Huser liet doelman Daan Huiskamp bijna vissen. Kort daarna was de beurt aan SC Genemuiden, een hard schot van Omar Kavak was hard en zuiver maar tot een doelpunt kwam het niet.

Het spel bleef op en neer golven, dit maakte het dat het duel nimmer saai werd. De gelijke stand was voor ACV echter onvoldoende om de koppositie en de periodetitel te pakken, het inbrengen van Arjen Hagenauw en Leon Santema waren dan ook een logisch gevolg. De druk op de goal van SC Genemuiden werd opgevoerd, Daniël Schans was één van de eerste ACV-spelers die de Sportclub goalie op de proef stelde. Deze druk naar voren maakte wel dat er ook kansen kwamen voor SC Genemuiden, de vrije ruimtes die Omar Kavak en Jan Hooiveld kregen boden mogelijkheden.

De voorsprong die door een doelpunt van Gibril Sankoh werd verkregen was dan ook heel zuur, een vrije trap van Nande Wielink gaf de inleiding. Zijn bal belande op de geheel vrijstaande Sankho, deze had de hoek voor het uitkiezen en doelman Huiskamp was voor de 2e keer verslagen. SC Genemuiden had nog ruim tien minuten de tijd om veerkracht te tonen en opnieuw langszij te komen, de veerkracht en het geloof waren in ieder geval aanwezig. Een extra invaller in de hoedanigheid van Frank Kuurman kwam binnen de lijnen, hij moest mede de druk naar voren opvoeren om toch nog minimaal een punt uit het duel te halen. Dat dit uiteindelijk niet lukte was mede te danken aan de uitstekend keepende doelman Ben Wormmeester, de twee vrije trappen van de voet van Omar Kavak in de slotfase pareerde hij op voortreffelijke wijze en brachten SC Genemuiden niet het punt waar het misschien wel recht op had. De 3-1 die in de slotfase nog werd gemaakt door Arjen Hagenauw deed er dan ook niet zoveel meer toe, de zure nederlaag des te meer.

ACV – SC Genemuiden 3-1 (1-1).

Scheidsrechter: Dhr. M. Oosting
Ass. scheidsrechter: Dhr. J.J. van der Ley
Ass. scheidsrechter: Dhr. J. van Eijden

Toeschouwers: 975

Scoreverloop: 5 Marco van der Heide 1-0, 8. Kay Velda 1-1, 79. Gibril Sankoh 2-1, 90+3. Arjen Hagenauw 3-1.

Opstelling ACV: Ben Wormmeester, Daniel Schans, Gibril Sankoh, Robert Talens, Nande Wielink, Pascal Huser, Marco van der Heide, Erik Eleveld (62, Arjen Hagenauw), Ezra Schrijver (90. Koen Steg ), Ibrahim Sillah (71. Leon Santema), Jim de Leeuw.
Opstelling SC Genemuiden: Daan Huiskamp, Arend van de Wetering, Jeremy Jonker, Rick Doorn (83. Frank Kuurman), Nick Buitink, Joran Pot, Roelof de Jong, Kay Velda, Jan Hooiveld, Sijmon Eenkhoorn, Omar Kavak.

Gepubliceerd op zaterdag 10-11-2018 door Redactie 466 keer gelezen.Weer Gaellemuun:

zo 15 sep / 22°
8
ma 16 sep 12° / 16°
6
di 17 sep / 17°
7
www.zwartewaterweer.nl

Advertenties:

Foto van de dag:

Advertenties: