MENU
Nieuws plaatsen

Nieuwstip: redactie@gaellemuun.nl |  WeTransfer |       


Zaterdag 18 januari 2020 Algemeen:


PV De Snelvliegers huldigt haar kampioenen.

foto: Klaas Noordstra

Genemuiden - Traditiegetrouw komen op de laatste vrijdagavond van de maand November de leden van de postduivenvereniging samen in het clubgebouw. Tijdens deze gezellige avond worden de kampioenen van het afgelopen seizoen gehuldigd.

Aan de reeks uit te reiken prijzen was wel zichtbaar dat de kampioenschappen dit jaar breed verdeeld waren. Maar de grote kampioen op de snelheidsvluchten was toch wel PIet Breman. Hij won vele kampioenschappen met als resultaat dat hij opnieuw als Keizer werd gekroond.

Op de dagfondvluchten was het Albert van der Haar die met de hoofdprijs naar huis ging. Hij bereikte afgelopen vliegseizoen een niveau van wereldklasse en was iedereen ruimschoots de baas. Dit resulteerde niet alleen in het kampioenschap van De Snelvliegers maar zelfs regionaal en landelijk staat hij overal in de top.

Piet Breman en Albert van der Haar wonnen op hun onderdelen zowel het onaangewezen als het aangewezen kampioenschap.

Het kampioenschap op de meerdaagse fondvluchten ging naar de mannen Kolk. Siem en Karst zijn al vele jaren op dit front aanwezig met als resultaat het onaangewenzen clubkampioenschap. Gerard Heutink en zoon wisten op dit onderdeel het aangewezen kampioenschap te behalen.

De leden kunnen hun duiven nu gereed gaan maken voor de jaarlijkse viertallen show op 27 December. Daarna zal bij de meesten het vizier gericht gaan worden op het koppelen van de duiven in de hoop een nieuwe kampioensduif te kweken. MIsschien wel een kampioensduif die net zoveel gaat opbrengen als jl. week in China. Daar werd een duif verkocht voor maar liefst € 2,7 miljoen euro.

Gepubliceerd op vrijdag 30-11-2018 door Redactie|KN 1337 keer gelezen.Weer Gaellemuun:

za 18 jan /
7
zo 19 jan /
8
ma 20 jan /
7
www.zwartewaterweer.nl

Advertenties:

Foto van de dag:

Advertenties: