MENU
Nieuws plaatsen

Nieuwstip: redactie@gaellemuun.nl |  WeTransfer |       


Zaterdag 21 september 2019 Algemeen:


Sportclub verspeelt dure punten

foto: Helmich Lubberts

Genemuiden - In de slotfase van een wedstrijd de punten binnenhalen of een deel daarvan verspelen is een wezenlijk verschil, SC Genemuiden weet na de gespeelde wedstrijd tegen v.v. Buitenpost in ieder geval ook hoe dat voelt.

Net als vorige week zaterdag in de wedstrijd tegen Flevo Boys zat het venijn ook nu in de staart van de wedstrijd en daar waar het tegen de polderbewoners meezat ging het tegen v.v. Buitenpost mis, de bezoekers wisten in de slotfase van het duel de gelijkmaker binnen te tikken en sleepte daardoor een meer dan terecht punt binnen.

In de eerste helft was SC Genemuiden veelal de bovenliggende partij, het kreeg een aantal kansen en voor v.v. Buitenpost was het een kwestie van volgen en hopen dat het geen doelpunt tegen zou krijgen. Het begin leek hoopgevend, Sportclub was het die de wedstrijd dicteerde en voor v.v. Buitenpost viel er weinig eer te behalen. Het eerste speldenprikje kwam van Kay Velda, na een voorzet van Sijmon Eenkhoorn zag het er even naar uit dat doelman Kevin van der Meulen al in een vroeg stadium van de wedstrijd mocht gaan vissen. Het schot was in ieder geval hard en zuiver, de doelman kon nog maar net de vingertoppen tegen het leer zetten maar zag ondanks dat de bal bijna richting de kruising dwarrelen.

SC Genemuiden bleef na deze eerste mogelijkheid de aanval zoeken, het spel speelde zich dan ook veelal af op de helft van de tegenpartij. Twee onnodige gele kaarten aan Sportclub zijde gaven echter wel aan dat het allemaal niet even lekker liep, ondanks het veldoverwicht kreeg SC Genemuiden amper kansen en lukte het maar niet om het de verdedigers van v.v. Buitenpost echt moeilijk te maken. Een bijna rake kopbal van Joran Pot en een fraai schot van Sijmon Eenkhoorn waren de enige wapenfeiten die het publiek kregen voorgeschoteld, de mogelijkheden van v.v. Buitenpost waren helemaal wel op één hand te tellen. De beste mogelijkheid kwam nog wel van de geheel vrijstaande Rolf Dijk, zijn kopbal was geplaatst maar mede door voortreffelijk keeperswerk van doelman Daan Huiskamp bleef Sportclub een achterstand bespaart.

In het tweede bedrijf was het v.v. Buitenpost die als meest sterk team uit de kleedkamer kwam, het kreeg de beste kansen en SC Genemuiden mocht van geluk spreken dat het geen doelpunt tegen kreeg. Toch was het de Sportclub die op voorsprong kwam, Jan Hooiveld wist zich door de verdediging van Buitenpost te worstelen en ronde fraai op zijn wel bekende wijze af.

De 1-0 voorsprong voor Sportclub maakte echter niet dat tegenstander Buitenpost zich al bij een nederlaag neer legde, het bleef op zoek gaan naar de aansluitingstreffer en zou deze in de slotfase ook terecht krijgen. Doelman Daan Huiskamp bracht in eerste instantie nog redding voor SC Genemuiden, maar in de rebound was het invaller Rob Dijkstra die zijn voet tegen de bal wist te zetten en op de valreep de Friezen langszij bracht.

SC Genemuiden – v.v. Buitenpost 1-1 (0-0).

Scheidsrechter: Dhr. W.H. Kuijntjes

Ass. scheidsrechter: Dhr. M.F.S. Kwaytaal

Ass. scheidsrechter: Dhr. D. Leussen

Toeschouwers: 675

Scoreverloop: 63. Jan Hooiveld 1-0, 90+2. Rob Dijkstra 1-1.

Gele kaart: 18. Nick Buitink, 21. Kay Velda (SC Genemuiden), 44. Berend Schootstra (v.v. Buitenpost).

Opstelling SC Genemuiden: Daan Huiskamp, Arend van de Wetering, Dirk Muis, Jeremy Jonker, Nick Buitink, Joran Pot, Roelof de Jong, Kay Velda, Frank Kuurman, Jan Hooiveld, Sijmon Eenkhoorn.

Opstelling v.v. Buitenpost: Kevin van der Meulen, Aaron Boekhout, Danny Boersma, Jelmer Vos, Joost Jesse Visser, Robin Huisman de Jong, Wim de Vries, Berend Schootstra (85.Durk de Haan), Rolf Dijk, Joran Olijve (61. Rob Dijkstra), Jorrit Terpstra (73. Halbe Elsenga).

Gepubliceerd op zaterdag 01-12-2018 door Redactie|KN 495 keer gelezen.Weer Gaellemuun:

za 21 sep / 23°
10
zo 22 sep / 23°
8
ma 23 sep 14° / 19°
6
www.zwartewaterweer.nl

Advertenties:

Foto van de dag:

Advertenties: