MENU
Nieuws plaatsen

Nieuwstip: redactie@gaellemuun.nl |  WeTransfer |       


Zondag 15 september 2019 Algemeen:


Datum Jamsessie 2019 staat vast

Aanmelden kan vanaf nu!

Genemuiden - Dertig maart 2019 lijkt nog een heel eind weg maar toch wordt er, achter de schermen, alweer druk gewerkt aan de voorbereiding van dit podium voor plaatselijk en regionaal muziektalent. De beproefde formule zal ook het komend jaar weer worden gehanteerd en is geënt op ‘Vrienden van Amstel Live’.

In steeds wisselende samenstellingen worden sets van bekende en soms minder bekende nummers ten gehore gebracht door ouwe rockers en aanstormend talent. Elk jaar opnieuw worden de organisatoren aangenaam verrast door plotseling voor het voetlicht tredende zangers, zangeressen of muzikanten. Zo was het optreden van Wim Kooiman, dat jammer genoeg beperkt bleef tot twee nummers, een van de hoogtepunten van de 2018 editie. De laatste jaren liep het met de aanmeldingen zo storm dat vroegtijdig moest worden besloten de inschrijving te sluiten, wat voor sommigen een teleurstelling betekende, maar voor de organisatoren de zekerheid biedt dat de vijver met talent nog lang niet is uitgeput.

De bedoeling is dat deelnemers zelf maximaal vier nummers selecteren, die ze ten gehore willen brengen. Aan genres worden geen eisen gesteld; het wachten is nog op de eerste Gaellemuniger smartlapkoning of -koningin. In beginsel zorgt elke deelnemer voor zijn eigen begeleidingsband. Wanneer dat echter niet lukt is het mogelijk om in overleg te treden met de organisatoren om samen te komen tot een geschikte combinatie van muzikanten. Uitdaging voor de organisatoren is het programma zo samen te stellen, dat er steeds een vloeiende overloop plaatsvindt van de optredende artiesten.

Als deelnemers beschikken over videofragmenten van eerdere optredens, kunnen die voorafgaand aan de Jamsessie als ‘opwarmertje’ geplaatst worden op een apart voor deze gebeurtenis aan te maken Facebookpagina. Belangstellenden kunnen op die manier zich al een beeld vormen van de line-up van deze avond.

Zoals gebruikelijk wordt de Jamsessie gehouden in d’Overtoom, de accommodatie die zich in maart (enkele weken eerder is de Rock-evening) het poppodium van Zwartewaterland mag noemen.

De datum is zaterdag 30 maart, de zaal zal open zijn vanaf 20.00 uur en om 20.30 zullen de eerste klanken van wat ongetwijfeld weer een dampende en drukbezochte Jamsessie gaat worden, te horen zijn. Of dat gaat om verstilde pianomuziek, scheurende gitaren of meerstemmig gezongen luisterliedjes hangt allemaal af van de deelnemers. Nieuw is in ieder geval een blok ‘community-singing’ waarbij bekende songs door de zaal meegezongen kunnen worden. Binnenkort is er meer bekend want vanaf nu kunnen deelnemers zich aanmelden bij:

Wout Bekendam, wout.bekendam@innova-wb.nl

Stephanie van Dalfzen, s_dalfzen@hotmail.com (na s volgt een laag streepje!)

Harrie Rietman, harrierietman@gmail.com

De inschrijvingstermijn sluit onherroepelijk op 14 januari 2019, maar… vol is vol. Wacht dus niet te lang met aanmelden; meedoen aan de Jamsessie is gewoon ontzettend gaaf!!!

Gepubliceerd op dinsdag 04-12-2018 door Redactie|KN 408 keer gelezen.Weer Gaellemuun:

zo 15 sep / 22°
8
ma 16 sep 12° / 16°
6
di 17 sep / 17°
7
www.zwartewaterweer.nl

Advertenties:

Foto van de dag:

Advertenties: