MENU
Nieuws plaatsen

Nieuwstip: redactie@gaellemuun.nl |  WeTransfer |       


Woensdag 26 juni 2019 Algemeen:


Schrijfster Anita Terpstra naar ’t Olde Staduus in Genemuiden

Persbericht SCEG lezing: Anita Terpstra

Genemuiden - Opgroeien in een gezin met zes, acht of soms nog meer kinderen was in de jaren na de tweede wereldoorlog nog niet ongewoon en komt ook tegenwoordig natuurlijk nog wel voor. Maar toch is, ook in Genemuiden, de gemiddelde gezinsomvang flink kleiner geworden. Tegelijkertijd zijn de woningen groter geworden en is de welvaart enorm toegenomen.

Voor veel kinderen betekenen tegenwoordig een eigen kamer, zakgeld en nieuwe kleding vanzelfsprekendheden. Maar hoe ging dat eigenlijk nog maar iets meer dan een halve eeuw geleden? Hoe knoopte een gezin, met alleen een werkende vader die in de fabriek misschien honderd gulden in de week verdiende, de eindjes aan elkaar? Hoe ging dat met de maaltijden in een gezin van tien personen en een tafel die eigenlijk maar plaats bood aan zes? Hoe hield een huisvrouw al die kleren schoon en heel?

Over dat onderwerp heeft Anita Terpstra een boek geschreven en daarover komt zij op dinsdag 29 januari vertellen. Op initiatief van SCEG, ’t Olde Staduus en Bibliotheek Zwartewaterland  zal de schrijfster aan de hand van foto’s en verhalen dit onderwerp, dat voor vele wat oudere plaatsgenoten ongetwijfeld een feest van herkenning zal opleveren, uitdiepen. Uitgangspunt is daarbij het prachtige, door haar geschreven boek ‘Het huis vol’ maar er is ongetwijfeld ook ruimte voor uitwisseling van ervaringen.

De avond wordt zoals gezegd, gehouden op dinsdag 29 januari en begint om 19.30 in ’t Olde Staduus. Door de gezamenlijke inzet van de drie organiserende instellingen kan de entreeprijs worden beperkt tot € 5,= en daar is dan de prijs van een kop koffie bij inbegrepen. De organisatie hoopt op een volle raadszaal.

Gepubliceerd op donderdag 20-12-2018 door Redactie 614 keer gelezen.Weer Gaellemuun:

wo 26 jun 19° / 25°
8
do 27 jun 11° / 21°
9
vr 28 jun 10° / 24°
10
www.zwartewaterweer.nl

Advertenties:

Foto van de dag:

Advertenties: