MENU
Nieuws plaatsen

Nieuwstip: redactie@gaellemuun.nl |  WeTransfer |       


Maandag 24 juni 2019 Algemeen:


Deel 2 van de Nationale Zwemcompetitie in Dronten

DEK Zwemmen

Dronten - Zaterdag 12 januari zwom De Eerste Kolk in zwembad Overboord in Dronten deel 2 van de Nationale Zwemcompetitie. Zwemmers van alle leeftijden mogen meedoen. Vanaf minioren 5 (leeftijd: 10 jaar) zijn er punten te behalen die meetellen voor het totaalklassement. De minioren 1 t/m 4 zwemmen mee om ervaring op te doen.

Er kwamen zaterdag 29 DEK-zwemmers aan de start die goed waren voor 31 persoonlijke records en drie clubrecords: twee voor Anouk Bosman op de  50 meter vrij en 200 meter wissel en één voor Jorgen Gerritsen  op de 50 meter schoolslag.

De 13 individuele eerste plaatsen waren voor Lennard Beens, Anouk Bosman, Jorgen Gerritsen, Bjorn Trinks, Lars Tuinbeek, Lara Tuinman, Demi Visscher en Silvia Vos.
Myrthe Bosman, Hadewig Curfs, Laurens Curfs, Irenka van Dalfsen, Harryelle Eenkhoorn, Elcke van Gerner, Jorgen Gerritsen, Sebas Koobs en Laurens van der Pligt  zwommen naar een tweede plaats. Derde plaatsen waren er voor Myrthe Bosman, Jirsca van Dalfsen, Thon Naberman, Anouk Trinks, Kevin Tuinman en Kimberly Visscher.

De  estafetteteams Lennard/Thon/Edwin/Jorgen en Myrthe/Myrthe/Anouk/Isa behaalden beide  eerste plaats.

De jongste zwemmers deden het super. Op de 25 meter vrije slag had Elcke van Gerner een PR van bijna 4 seconden, Sebas Koobs een PR van ruim 6 seconden en Silvia Vos had hier de állergrootste verbetering: bijna 9 seconden => een PR van 177 %. Kevin Tuinman verbeterde zijn tijd op de 50 meter schoolslag met 17 seconden en Lenn Ché Klomp wist zich op de 100 meter rugslag zo’n 11 seconden te verbeteren. Allemaal van harte gefeliciteerd met dit mooie resultaat!

In de competitie staat DEK nu op een keurige zesde plaats.

Volgende week, 19 januari, zwemmen we deel 3 van het junioren, jeugd, senioren circuit in Nijverdal. Aanvang wedstrijd 12.30 uur.

Voor foto’s, filmpjes en meer informatie over zwemmen gaat u naar www.dekgenemuiden.com 

Gepubliceerd op maandag 14-01-2019 door Redactie 242 keer gelezen.Weer Gaellemuun:

ma 24 jun 18° / 32°
7
di 25 jun 20° / 35°
8
wo 26 jun 18° / 27°
9
www.zwartewaterweer.nl

Advertenties:

Foto van de dag:

Advertenties: