MENU
Nieuws plaatsen

Nieuwstip: redactie@gaellemuun.nl |  WeTransfer |       


Woensdag 26 juni 2019 Algemeen:


Gaelledichies nu ook te beluisteren

Leden van de Genemuider Taelkrink lezen de gedichtjes voor.

Leden van de Taelkrink maken opnames van de Gaelledichies.
Leden van de Taelkrink maken opnames van de Gaelledichies.
foto: Jannes van den Berg

Genemuiden - Vanaf deze week zijn de Gaelledichies die elke week worden gepubliceerd op www.Gaellemuun.nl niet alleen te bekijken en te lezen, maar ook te beluisteren. Wanneer u op de geluidsspeler onder de foto klikt, hoort u hoe een lid van de Taelkrink het gedichtje voorleest.

De Taelkrink spant zich in om het Gaellemunigers op allerlei manieren levend te houden. Het Gaellemunigers is tenslotte te rijk aan prachtige klanken, woorden en uitdrukkingen om het niet meer te gebruiken!

Door erin te schrijven wordt het voortbestaan gestimuleerd en kan het bewaard worden. Maar of het in de toekomst dan altijd nog duidelijk is hoe het dialect anno 2019 werd uitgesproken? Taal verandert voortdurend, is in beweging, ook qua klanken.  Door de streektaal ook in audiobestanden vast te leggen hoopt de Taelkrink bij te dragen aan een beter begrip van het dialect en haar ontwikkeling, ook in de toekomst.

En er zijn natuurlijk ook lezers van de Gaelledichies die het dialect van Genemuiden niet zo goed machtig zijn, maar er wel in zijn geïnteresseerd. Ook voor hen hoopt de Taelkrink dat de voorgelezen versie een opstapje is tot beter verstaan.

De Taelkrink wenst iedereen veel lees- en luisterplezier met de Gaelledichies en dankt de CBO hartelijk voor het verzorgen van de opnames.

Gepubliceerd op maandag 14-01-2019 door Redactie|KN 997 keer gelezen.Weer Gaellemuun:

wo 26 jun 19° / 25°
8
do 27 jun 11° / 21°
9
vr 28 jun 10° / 24°
10
www.zwartewaterweer.nl

Advertenties:

Foto van de dag:

Advertenties: