MENU
Nieuws plaatsen

Nieuwstip: redactie@gaellemuun.nl |  WeTransfer |       


Maandag 6 juli 2020 Algemeen:


Prijsuitreiking van de beroepenwedstrijd.

Burgemeester Bilder reikte de prijzen uit aan de winnende bouwvakkers.

foto: Jannes van den Berg

Genemuiden - Vanmorgen om half negen ging de tweede dag van de VMBO-beroepenwedstrijden van start bij Opleidingsvereniging Genemuiden. Ieder jaar worden hier de beroepenwedstrijden timmeren en metselen georganiseerd. Hier doen leerlingen van het derde en vierde leerjaar van verschillende VMBO-scholen aan mee.

De acht timmerlieden gingen deze ochtend fanatiek verder met hun stoel. Zagen, verbindingen maken, lijmen, schuren en in elkaar zetten stond er vandaag op het programma! Ook de tien metselaars gingen snel verder met hun bouwwerk. Stellen, metselen en voegen onder het toeziend oog van klasgenoten, docenten en natuurlijk ouders die even kwamen kijken.

Alle leerlingen zijn de afgelopen dagen goed in de gaten gehouden door de officiële jury. Zij moesten aan het einde van de dag flink puzzelen en rekenen om tot een uitslag te komen. Ondertussen werden de bloemen en bekers vast klaar gezet.

Onder de timmerlieden gingen er twee mannen en de enige timmervrouw met de prijzen vandoor. De jury gaf aan dat het een lastige taak was. De puntenaantallen lagen dicht bij elkaar! De derde prijs werd uitgereikt door burgermeester E. Bilder van Zwartewaterland, aan René Huls. De tweede prijs kon in ontvangst worden genomen door de timmervrouw Fiep Veldman. De enige echte winnaar van de timmerwedstrijd is geworden Rik Heutink.

Vervolgens werden de prijzen uitgereikt aan de winnaars van de metselwedstrijd. Ook deze prijzen werden door burgermeester E. Bilder uitgereikt. De derde plaats was voor Maik Stegeman. Op de tweede plaats kwam Dylan Noppers. Naamgenoot Dylan Sempel ging er uiteindelijk met de winst vandoor! Dylan Noppers & Dylan Sempel zijn niet alleen eerste en tweede geworden tijdens deze metselwedstrijd, ze hebben zich hiermee ook nog eens geplaatst voor de finale van het NK Metselen in Ede. Alle winnaars, van harte gefeliciteerd!

Gepubliceerd op vrijdag 08-02-2019 door Redactie|KN 1929 keer gelezen.Weer Gaellemuun:

zo 05 jul 17° / 22°
5
ma 06 jul 12° / 18°
6
di 07 jul / 19°
7
www.zwartewaterweer.nl

Advertenties:

Foto van de dag:

Advertenties: