MENU
Nieuws plaatsen

Nieuwstip: redactie@gaellemuun.nl |  WeTransfer |       


Maandag 3 augustus 2020 Algemeen:


Zaterdag a.s stoomdag D’Olde Mesiene.

Werkende Veneriete gemaal is ook te bezichtigen.

Genemuiden - Tijdens een aantal dagen, de zogenaamde Stoomdagen worden de machines van het Oude Stoomgemaal Mastenbroek in werking gesteld. De Olde Mesiene is die dagen onder stoom te bezichtigen.

U bent deze dag van harte welkom bij het stoomgemaal aan de Kamperzeedijk 7 te Genemuiden. De aanwezige vrijwilligers geven u met veel plezier uitleg over de stoomketel, stoommachine, het drijfwerk en het uitslaan van water uit de polder Mastenbroek.

Het gemaal is tijdens stoomdagen open van 10.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis, maar een kleine donatie stellen we zeer op prijs. Ook het bezoekerscentrum, waar u voor een kopje koffie, thee, fris en wat lekkers terecht kunt, is dan open.

In 2019 zijn de stoomdagen op de onderstaande data:
• zaterdag 11 mei (tevens Molen en Gemalendag)
• zaterdag 08 juni
• zaterdag 06 juli
• zaterdag 03 augustus
• zaterdag 14 september (tevens Open Monumentendag)
• zaterdag 05 oktober.

 

Tijdens open- en stoomdagen, zijn er kaarsen te koop met een afbeelding van het gemaal erop. De grote kaarsen kosten € 5,50 en de kleinere € 4,50. Met de aankoop van deze kaarsen ondersteunt u het onderhoud van het gemaal.

De kaarsen worden gemaakt door mensen bij InteraktContour. Deze organisatie is er voor mensen die problemen ervaren als gevolg van hersenletsel, na bijvoorbeeld een beroerte, ongeluk of hersentumor. Hersenletsel verandert hun leven en dat van hun naasten; terug naar werk of school lukt vaak niet en thuis is alles anders. Toch is er altijd iets mogelijk, in dit geval het maken van de kaarsen.

Bij de aankoop van de kaarsen ondersteunt dus “twee goede doelen in één klap”. U steunt de kaarsenmakers bij InteraktContour en het behoud van het Rijksmonument “Het Oude Stoomgemaal”.

U kunt ook voor eind april de kaarsen bestellen via info@stoomgemaal.nl. Dan zijn de kaarsen tijdens de 1e stoomdag op 11 mei af te halen en staan ze voor u klaar.

Mooi cadeautje voor moederdag toch op zondag 12 mei? U kunt dan op 11 mei meteen het stoomgemaal bekijken als de machines draaien. U komt toch ook?

 

Dronevideo 'dOlde mesiene
Opname en montage:Klaas Noordstra
Gepubliceerd op dinsdag 26-03-2019 door Redactie|KN 3679 keer gelezen.Weer Gaellemuun:

ma 03 aug / 21°
6
di 04 aug 10° / 22°
8
wo 05 aug 12° / 26°
9
www.zwartewaterweer.nl

Advertenties:

Foto van de dag:

Advertenties: