MENU
Nieuws plaatsen

Nieuwstip: redactie@gaellemuun.nl |  WeTransfer |       


Woensdag 23 juni 2021 Algemeen:


Museum De Oude Aarde viert 50 jaar in Giethoorn!

Giethoorn - Meer dan een halve eeuw geleden zochten René en Nelleke Boissevain naar een mooi plekje in Nederland om hun edelsteen vondsten uit Australië te bewerken. Giethoorn was een dorp waar veel kunstenaars en ‘vrije geesten’ zich thuis voelden. Zo ook René en Nelleke, ze openden er 2 mei 1969 De Oude Aarde. Na vijftien jaar namen Leo en Anneke van der Zalm het stokje van hen over. Zij namen het volledig op de schop en bliezen De Oude Aarde nieuw leven in met eigen vondsten uit Marokko, waar zij vele jaren naar stenen zochten.

Twintig jaar geleden verruilden Frederik en Neeltje Visser ’t Venetië van ’t Oosten voor die van ’t Noorden. De tegenstelling tussen het hectische Bangkok en het mooie rustieke Giethoorn was groot. Bibberend arriveerden ze de 29e december samen met hun Thaise katten in het koude kikkerlandje. Er is sindsdien veel gebeurd; het gebouw heeft meerdere grote verbouwingen en verbeteringen ondergaan. Twee goudzoekvijvers zijn aangelegd waarmee het museum tegenwoordig veel kinderfeestjes, scholen en families trekt. In de winkel is dankzij steeds directere inkoop het assortiment enorm uitgebreid en hierdoor kon de prijs aantrekkelijk blijven. Zo is de groothandel ontstaan, deze groeide al snel uit zijn jasje en verhuisde naar de showroom aan de Nering 2 in Giethoorn.

Tegenwoordig worden in eigen atelier, voor de winkel of in opdracht, smaakvolle sieraden gemaakt. Tevens worden in diverse landen sieraden direct bij de fabrikant ingekocht. Het assortiment in zowel goud als zilver gezet met edelstenen is ongekend groot. Bezoekers uit de hele wereld komen hiervoor naar de winkel in het hartje van Giethoorn of kunnen dag en nacht winkelen in de webwinkel. Liefhebbers van hele bijzondere decoratieve stukken, uitzonderlijke mineralen en sieraden kunnen terecht aan de overkant van de gracht in het onlangs geopende Petrarum.

Het 50 jarig bestaan is een mijlpaal die gevierd mag worden. Niet alleen op 2 mei, maar gedurende het hele jaar zullen er veel wisselende acties en leuke kortingen zijn om het jubileum samen met bezoekers te vieren. Het “jaar van De Oude Aarde” wordt afgesloten op 1 mei 2020. Hoe, dat is nog een verrassing. Het zal in ieder geval iets zijn waar De Oude Aarde nog vele jaren mee verder kan en een mooie reden om dit unieke museum weer eens te bezoeken.

De Oude Aarde in het mooie Giethoorn, al 50 jaar een schitterende combinatie!

Gepubliceerd op woensdag 01-05-2019 door Redactie|KN 1029 keer gelezen.Weer Gaellemuun:

www.zwartewaterweer.nl

Advertenties:

Foto van de dag:

Advertenties: