MENU
Nieuws plaatsen

Nieuwstip: redactie@gaellemuun.nl |  WeTransfer |       


Zaterdag 6 juni 2020 Algemeen:


Uit je tent festival aan de overkant van het Zwartemeer op 14-15-16-17 juni

Kraggenburg - Wil je genieten van de overkant van het Zwartemeer en wil je Genemuiden eens van de andere kant bekijken….. en ook nog een stukje historie mee krijgen over de strekdam die ons vroeger verbond?

14-15-16-17 juni Uit je tent festival

Boerderij de Zuiderkrib en vele ander ondernemers in de NOP bieden slaapgelegenheid aan naast de culturele activiteiten. De Uit-jeTent terreinen zijn voor het Uit-jeTent weekend eenmalig opengesteld door particulieren. Op die manier wordt jouw kampeerbeleving in de Noordoostpolder nog buitengewoner!

De kosten van een overnachting variëren tussen € 10,- en € 15,- per plek, per nacht (inclusief toeristenbelasting en exclusief of inclusief eventuele voorzieningen zoals stroom en sanitair). Je kunt de verschillende dagen die je wilt overnachten los boeken.

Wil je genieten van de overkant van het Zwartemeer en wil je Genemuiden eens van de andere kant bekijken…..en ook nog een stukje historie mee krijgen over de strekdam die ons vroeger verbond?

Boerderij de Zuiderkrib

Kom slapen op de dijk of tussen de bloemen op Boerderij de Zuiderkrib.

Op een historische plek in de Noordoostpolder ligt Boerderij de Zuiderkrib. De boerderij ligt in het verlengde van de leidam die van Genemuiden ’t Baken naar Oud Kraggenburg (vluchthaven) liep. In de akker is de bolling nog zichtbaar als je op het fietspad staat, het vroegere Swolsche diep, waarin de schepen richting Zwolle voeren. Beleef op deze bijzondere locatie het platteland tijdens verschillende ludieke activiteiten gedurende het UitjeTent weekend.

Kom je slapen op de dijk en geniet van het Landart.

Wie wil er nu niet wakker worden midden tussen de akkers met uitzicht over het Zwartemeer…. Slapen tussen de plukbloemen. In de pluktuin en weide rondom de boerderij kan je met een tent, caravan of camper komen kamperen.

Extra activiteiten dit weekend

In het kader van de Lichtebakenroute(www.visitflevoland.nl/nl/routes/1133963612/fietsroute-lichtbakenroute-op-fietsknooppunten-43-km) hebben we extra activiteiten op zaterdag en zondag:

· Verhalenkeet: Zo kan men in de verhalenkeet in de pluktuin, luisteren naar oude verhalen van weleer. Dhr Bakker neemt je mee terug naar de tijd van de Zuiderzee in het gealemuuners en Dhr…..in het Venoos. 2 dorpen die rond die periode aan zee

lagen. Het geluidsfragment duurt zo’n 20 min. De muziek is van Bas Visscher uit Urk.

· Schuif gezellig aan de tafel voor een workshopje creatief bezig zijn….

· In de domein schuur een heuse expositie over de Zuiderkrib en landart P+H, de 6 km lange leidam die van Genemuiden naar Oud Kraggenburg liep. Er is dit weekend een verteller aanwezig. U kunt een 1 km lange wandeling maken naar de dijk, waar de restanten van de krib nog zichtbaar zijn. Hier kunt U gelijk het landart kunstwerk P+H bewonderen.

· Xtrawaard staat er met kunstobjecten…..maakt, creëert, combineert, hergebruikt materialen, patronen en voorwerpen veelal uit Noordoostpolder. Onze inspiratie halen we uit de verhalen en de historie van de voorwerpen.

De combinatie van oude materialen en nieuwe technieken zorgen voor unieke woonitems voor ieder interieur.

· Pop up koffiebar in de schuur voor de inwendige mens…..koffie & TAART, thee, limonade, verse sap, ijs van de boer, en soep van het land.

Bijzonderheden:

Standplaatsen zijn zonder stroompunt. Stroom om iets op te laden is aanwezig in de schuur.

Toilet is aanwezig. Helaas hebben we geen douche, wel een meer…..en een tuinslang.

Voorziening om te wassen is aanwezig met koud en warm water.

Boerenontbijt à 7,50 p.p. (Verse bolletjes en brood, gekookt eitje of omelet, kaas van de boer, zoet beleg, yoghurt & granen, vers fruit en verse jus) geleverd bij je tent of aan het buffet in de boerenschuur. Graag vooraf per email of reserveren: voor hoeveel personen, welke ochtend + tijd, welke optie. Opgeven per mail: info@slapenopdezuiderkrib.nl

BBQ pakket verkrijgbaar: Een BBQ pakket voor groot of klein van Vershuis Lantinga.

Er is een vuurplaats aanwezig.

Voetbalveld aanwezig.

De dijk, de ideale plek voor een relaxte middag kunst kijken.

Parkeren zoveel mogelijk op de aangegeven plekken op het erf.

Dit kampeerterrein is alleen tijdens Uit-jeTent geopend. De gastheer/gastvrouw stelt dit terrein beschikbaar om samen met Uit-jeTent de Noordoostpolder te promoten. Opgeven kan via de site van uit je tent.

Gepubliceerd op donderdag 09-05-2019 door Redactie|KN 802 keer gelezen.Weer Gaellemuun:

vr 05 jun / 12°
3
za 06 jun / 17°
6
zo 07 jun 10° / 17°
6
www.zwartewaterweer.nl

Advertenties:

Foto van de dag:

Advertenties: