MENU
Nieuws plaatsen

Nieuwstip: redactie@gaellemuun.nl |  WeTransfer |       


Zaterdag 30 mei 2020 Algemeen:


Marjolein Burgmeijer loopt de vierdaagse van Nijmegen

3 reacties.

Genemuiden - Onze plaatsgenote Marjolein Burgmeijer loopt van 16 t/m 19 juli a.s.  voor de  2e keer mee met de 103e Nijmeegse Vierdaagse.

De Nijmeegse Vierdaagse, onder wandelaars over de hele wereld een begrip! De geschiedenis van de vierdaagse gaat al meer dan 100 jaar terug en werd voor het eerst gelopen op 1 september 1901. Het idee voor een vierdaagse wandeltocht kwam van een militair en de tocht was eigenlijk ook alleen bedoeld voor militairen, er liep slechts een enkele burger mee. Sinds die dag  steeg de bekendheid van de wandeltocht en nam het deelnemersveld jaarlijks toe. Ook in het buitenland kreeg het bijzondere evenement bekendheid en steeds meer buitenlandse deelnemers schreven zich in.

Inmiddels doen er jaarlijks meer dan 40.000 wandelaars mee met meer dan 70 nationaliteiten. Marjolein is er dit jaar één van.

Er zijn drie afstanden, te weten 30, 40 en 50 km. Aan de hand van het geboortejaar kan men met behulp van een tabel vaststellen voor welke afstand men kan inschrijven. Als je bijvoorbeeld een vrouw bent en geboren tussen 1960 en 2003, dan is de minimale afstand, ook wel  reglementaire afstand genoemd, 40 km. In deze leeftijdsgroep mag men zich ook voor de langste afstand (50 km) inschrijven. Voor mannen geldt weer een andere tabel. Marjolein is 35 jaar en loopt de 40 km.

Nog 5 dagen te gaan en dan is het zover voor Marjolein Burgmeijer, de start van de Nijmeegse vierdaagse.  Wij van Gaellemuun.nl zijn heel erg benieuwd naar het verhaal van Marjolein en ik heb afgesproken bij haar thuis in haar gezellige woning in Genemuiden. Van daaruit gaan we samen een stukje lopen (nou ja stukje, het is ruim 10 km geworden) en ondertussen vertelt zij mij al lopend over zichzelf en haar drijfveren om voor de 2e keer mee te doen aan de Nijmeegse vierdaagse.

Marjolein is geboren en getogen in Genemuiden, ze is de middelste van drie kinderen en heeft een broer en een zus.  Als kind was ze nog niet echt sportief aangelegd, ze deed van alles en nog wat, o.a. zwemmen en was lid van EGSV, maar het was allemaal niet van lange duur.

Na de basisschool en de middelbare school doorlopen te hebben volgt ze een opleiding  aan de PABO in Zwolle en komt in het onderwijs terecht. In eerste instantie als invalkracht, maar nu werkt ze fulltime als  leerkracht van groep 7 op de St. Martinusschool in Vollenhove, waar ze het ontzettend naar haar zin heeft.

Behalve de wandelsport heeft ze ook nog een paar andere hobby’s zoals toneelspelen en zingen.

En daarnaast  traint ze nu dus wederom voor de Nijmeegse vierdaagse. Ik weet als geen ander hoe zwaar het kan zijn en hoeveel tijd het kost om naast je baan, je familie en vrienden te trainen voor een sportieve prestatie van formaat. En Marjolein gaat er voor, als ze zich iets heeft voorgenomen, dan voor de volle 100%.

Marjolein traint meestal alleen, maar loopt de vierdaagse wel samen met een vriendin uit Ens. Ze traint twee à drie keer per week en loopt dan behoorlijk lange afstanden. Onlangs is ze van Genemuiden naar Elburg gelopen, dat is toch zo’n 34 km. De gemiddelde snelheid ligt zo rond de 6,3 km per uur en geloof mij, dat is behoorlijk doorstappen!

Behalve dat ze wat hinder had van een paar blaren, achteraf bleek dat ze te kleine schoenen had, en wat last heeft van een beetje vermoeidheid zo op het eind, verloopt de training voorspoedig. Wel gaan er voor alle zekerheid drie (!) paar schoenen mee naar Nijmegen!

Afgezien, dat ze zoals ze zelf zegt wel een  beetje een zoetekauw is, eet ze gezond, af en toe aardappelen, veel kwark, noten, groente en fruit, niet alleen nu, maar eigenlijk altijd.

Op de eerste dag van de vierdaagse start ze om 06.00 uur, de 2e dag om 05.00 uur, de 3e dag  om 06.00 uur en de 4e dag weer om 05.00 uur. Onderweg wordt er ongeveer om de twee uur een pauze gehouden om de voeten even wat rust te geven en om iets te eten en te drinken.

Op mijn vraag hoe ze zich de eerste keer op de Via Gladiola voelde zegt ze dat het eigenlijk een heel raar gevoel was, je weet niet wat je overkomt, al die mensen en natuurlijk haar familie die aanwezig was. Marjolein had doorgekregen waar ze stonden en als je ze dan op zo’ n moment ziet, tja, dat doet je wel degelijk wat.

Marjolein zal ons iedere dag op de hoogte houden met een verslag, zodat de lezers thuis kunnen mee genieten van haar belevenissen in en om Nijmegen.

Marjolein, heel veel succes van het team van Gaellemuun.nl, we kijken uit naar je dagelijkse belevenissen en ervaringen! Geniet onderweg  en heel veel plezier tijdens de intocht over de Via Gladiola!!

De Nijmeegse vierdaagse heeft overigens een eigen app die men kan downloaden. Leuk detail is dat je daarmee je favoriete deelnemer(s) kunt volgen.

Als je de code 3b1bb0c0-7272-4d28-aba6-5db40206a473 ingeeft, kun je Marjolein dus via de app volgen, hoe leuk is dat?

Gepubliceerd op donderdag 11-07-2019 door Aline Mateboer 2549 keer gelezen.Weer Gaellemuun:

za 30 mei / 23°
9
zo 31 mei / 21°
8
ma 01 jun / 25°
10
www.zwartewaterweer.nl

Advertenties:

Foto van de dag:

Advertenties: