MENU
Nieuws plaatsen

Nieuwstip: redactie@gaellemuun.nl |  WeTransfer |       


Vrijdag 13 december 2019 Algemeen:


De eerste dag van de Nijmeegse vierdaagse

Marjolein vertelt ons hoe het gegaan is

Genemuiden - Marjolein heeft ons haar verslag van de eerste dag gestuurd. Richting het einde leek ze het even zwaar te krijgen vanwege een zere kleine teen, maar dat is gelukkig verholpen en morgen kan ze er weer volop tegenaan!

Vanmorgen om 4:30 uur ging de wekker na (opnieuw) een nacht met weinig slaap. In het centrum is volop leven, wanneer ik op bed lig en uitgekletst ben met de andere kamergenoten begint om een uur of 2:00 uur een optocht in het lokaal van kamergenoten die gaan plassen. De eerste wekker van hen hoor ik niet, ik slaap dus toch nog even goed vast, voordat mijn wekker om 4:30 uur. Aankleden in het donker, naar het toilet, sokken met wandelwol erin aantrekken en dan de wandelschoenen aan. We lopen naar de locatie waar we gaan ontbijten. Ik gun mezelf een lekker en goed ontbijt dit keer en geniet er ook echt van: 2 krentenboterhammen met roomboter, een maisboterham met roomboter en kaas, een schaaltje aardbeienyoghurt en een kopje thee.
We lopen naar de wedren en na een tijdje lopen we meteen al achter de militairen de Waalbrug op en geinen wat met ze. Ik krijg een sticker op mijn vest en Gini krijgt voor haar kinderen een sticker. Ik grap vervolgens dat ik er niet veel heb en krijg een stapeltje stickers.
We lopen een tijdje voor de militairen uit, op weg naar Oosterhout. Ik bel mijn zwager, want hij werkt in Oosterhout. Helaas hebben we te laat contact en heeft hij niet door dat het Vierdaagsegevoel vlakbij is...
We hebben een pauze in Valburg, waar een BN'er naast ons tafeltje komt zitten. We kletsen gezellig met haar en ik vertel haar later dat ik niet wist dat ze een BN'er is.
We pauzeren later bij het terrein van de KNWB en we worden daar goed voorzien van lekkers: rivella, mueslibol, verschillende repen en een banaan.
We lopen richting Bemmel. Daarvoor is een militair rustpunt waar we even heen gaan. Ik heb namelijk al een behoorlijke tijd pijn aan mijn linkervoet. De kleine teen heeft het zwaar en het verbijten lukt me niet meer.
Het is rustig, dus ik kan meteen door naar een behandeltafel. Ik trek mijn sokken uit en laat de meneer mijn voeten behandelen.
Hij prikt een bloedblaar leeg op mijn kleine teen en mijn hakken worden ingetaped, om de laatste 7 kilometer te halen naar de wedren. Mijn zusje en neefje Nick bellen terwijl ik daar lig en ik kan het even niet aan om te antwoorden. Pijn en moeheid nekken me om te lachen. Het is nog even doorbijten, maar kan wel genieten van veel aanmoedigende mensen op de app en in de plaatsen zelf. Rond 15:37 heb ik de finish bereikt. Mijn zusje stuurt om 15:38 uur dat ik binnen ben.
Ik bel later met mijn zusje en neefje en geniet volop van ze. Ik doe morgen het shirt aan met de schoenen van Nick en Mike. Zij gaan me over de finish slepen en dan zit de helft er al weer op.
Lekker gerust na een douche en nu even eten. Morgen een vroege start, dus hopen op een betere nacht.
Al weet ik waardoor het komt, dat ik zo slecht slaap: de maan...
Vannacht zal het ook onrustig zijn las ik.
Dank voor alle lieve en persoonlijke berichtjes! Ze geven steun en kracht!

De vierde foto is een kaartje van mijn ouders dat onder mijn kussen ligt...

Gepubliceerd op dinsdag 16-07-2019 door Aline Mateboer 1237 keer gelezen.Weer Gaellemuun:

vr 13 dec /
6
za 14 dec /
6
zo 15 dec /
7
www.zwartewaterweer.nl

Advertenties:

Foto van de dag:

Advertenties: