MENU
Nieuws plaatsen

Nieuwstip: redactie@gaellemuun.nl |  WeTransfer |       


Zondag 22 september 2019 Algemeen:


Beluister het Zwier van Dijk orgel op Open Monumentendag

Genemuiden - De afgelopen maanden is gebleken dat het onlangs gerestaureerde Zwier van Dijk orgel in Genemuiden op een blijvende belangstelling kan rekenen. De maandelijkse concerten worden goed bezocht.

Bent u niet in de gelegenheid om die dinsdagavondserie bij te wonen, dan is zaterdag 14 september uw kans. Organist Luuk Schuurman uit Dalfsen zal op Open Monumentendag het orgel bespelen. Loop tijdens het wandelconcert van 10.00 tot 13.00 uur gewoon even binnen in de Hervormde kerk op Kerkplein 25 en ervaar hoe het instrument een enorme kwaliteitsverbetering heeft ondergaan.

Schuurman, die les heeft van Evan Bogert uit Hasselt, laat u kennis maken met een breed repertoire, zowel klassiek van Bach, Pachelbel, Händel, Reger, als werken van Zwart en Eilander. Dat van deze 18 jarige organist inmiddels een cd is verschenen en dat hij winnaar is van twee orgelconcoursen, zal u bij het horen van zijn orgelspel niet verbazen.

Van 13.00 tot 15.00 uur neemt de plaatselijke kerkorganist Erik Eenkhoorn plaats achter de klavieren. Ook geeft hij uitleg over de kerk en het orgel. Een uitgelezen gelegenheid om meer te weten te komen over dit prachtige 19e-eeuwse muziekinstrument

Gepubliceerd op vrijdag 13-09-2019 door Redactie|KN 133 keer gelezen.Weer Gaellemuun:

zo 22 sep / 25°
9
ma 23 sep 14° / 19°
6
di 24 sep 11° / 19°
6
www.zwartewaterweer.nl

Advertenties:

Foto van de dag:

Advertenties: