MENU
Nieuws plaatsen

Nieuwstip: redactie@gaellemuun.nl |  WeTransfer |       


Woensdag 8 april 2020 Algemeen:


Prinses Beatrixstraat doet mee aan burendag 2019

Pr. Beatrixstraat
Pr. Beatrixstraat
foto: Klaas Noordstra

Genemuiden - Binnenkort (zaterdag 28 september) is het burendag, daar willen de buren van de prinses Beatrixstraat  in Genemuiden dit jaar ook echt invulling aangeven. Met het aanpassen en creëren van de extra parkeerplaatsen en de vernieuwing van de groenstroken heeft de straat dit jaar een mooie facelift gekregen, dat willen ze graag zo houden en waar mogelijk nog uitbreiden.

Deze burendag zal met elkaar in een paar uur, en vooral ook met de kinderen in de straat, een flinke hoeveelheid bloembollen worden geplant in bijvoorbeeld de grasstroken. Hiervoor heeft de straat een subsidie gekregen van de gemeente. De bloembollen zijn besteld, het wordt een mooie mix van (voorjaars) bloeiers zoals krokussen, anemonen en tulpen. Naast het planten van de bollen wordt her en der het straatwerk ook ontdaan van het onkruid dat daar tussen groeit.

Ook de ‘nieuwe buren’ van ’t Kruispunt (Leger des heils) doen graag mee aan burendag, zij bieden de ‘harde werkers’ koffie en limonade. En natuurlijk wordt het geheel opgeluisterd met een gezellig muziekje van Wim Heutink. Na een paar uurtjes werken is het dan wachten op het voorjaar om met elkaar te kunnen genieten van het fleurige resultaat. Dat zal te zijner tijd zeker ook te zien zijn op de nieuwe Facebook pagina van de straat: Beatrixstraat Genemuiden.

Pr. Beatrixstraat
Pr. Beatrixstraat
foto: Klaas Noordstra
Gepubliceerd op woensdag 18-09-2019 door Redactie|KN 523 keer gelezen.Weer Gaellemuun:

wo 08 apr / 23°
9
do 09 apr / 19°
8
vr 10 apr / 18°
9
www.zwartewaterweer.nl

Advertenties:

Foto van de dag:

Advertenties: