MENU
Nieuws plaatsen

Nieuwstip: redactie@gaellemuun.nl |  WeTransfer |       


Woensdag 8 april 2020 Algemeen:


Dubbele kampioenen bij de Zwartewaterruiters

Genemuiden - Tijdens de jaarlijkse clubkampioenschappen van de Zwartewaterruiters afgelopen zaterdag streden de wedstrijdruiters felbegeerde titels Allround Clubkampioen, Allround reserve Clubkampioen, Dressuurkampioen en Springkampioen.

Bij de pony’s werd het een unieke uitslag; na een superspannende strijd werden zowel Sylvana van Dijk als Briett Breman Allround Clubkampioen. Beide amazones haalden exact dezelfde plaatsingspunten in het springen en in de dressuur en wonnen allebei de titel.

De ochtend begon met het rijden van twee dressuurproeven. De paarden gingen eerst van start.

Bij de paarden wist Louanne Eenkhoorn met haar paard Kenzo del Estoril zich onverslaanbaar te maken. In de klasse L2 reed zij met 205.5 en 207 punten naar de hoogste scores en verdiende 2x de 100 plaatsingspunten. Met dit resultaat won deze combinatie de titel Dressuurkampioen.

Daarna gingen de ponyruiters van start met hun proeven. Op haar nieuwe pony Gino zette Briëtt Breman twee mooie proeven neer en behaalde 202.5 en 188 punten. Met dit resultaat was zij de beste combinatie bij de pony’s en werden Dressuurkampioen 2019.

Het programma werd vervolgd door het springen voor paarden en pony’s. De jongste wedstrijdruiter, Sem Beens, sprong met zijn pony Woezel twee keer een mooie foutloze ronde en was de beste combinatie. Sem en Woezel behaalden hiermee de titel Springkampioen.

Bij de paarden was Evelien Fuite onverslaanbaar. Met haar paard First Impression sprong zij snelle foutloze rondes, liet de concurrentie achter zich en wist hiermee de titel Springkampioen op haar naam te zetten.

Aan het eind van de dag werden de scores van de dressuur en de scores van het springen bij elkaar opgeteld waaruit een Allround Clubkampioen en een Allround Reserve Clubkampioen komt.

Bij de paarden was Riëlke Roeland met Kallan de beste allround combinatie en zette deze titel van 2019 op haar naam. Evelien Fuite nam de titel Allround Reserve Clubkampioen ook nog mee naar huis.

Bij de pony’s bleek na het optellen van de scores dat twee combinaties even allround waren. Briëtt Bremen op Gino en Sylvana van Dijk op haar pony James Bont behaalden precies evenveel plaatsingspunten en beide amazones werden gehuldigd als Allround Clubkampioen 2019. Voor het eerst in de geschiedenis van de Zwartewaterruiters dat er twee Clubkampioenen gehuldigd zijn.

Ook de toekomstige talenten konden zaterdag hun prestaties aan familie en kennissen laten zien.

Ze mochten allemaal een dressuurproef en een springparcours starten. Een kans om op een ongedwongen manier kennis te maken met de wedstrijdsport en om mee te maken hoe je rijden beoordeeld wordt door een jurylid. Deze tips kunnen de ruiters en amazones weer meenemen in hun wekelijkse lessen om hun rijstijl te verbeteren. De ruiters en amazones deden dit allemaal heel goed en mochten hiervoor een mooie beker, medaille en een lint als aandenken mee naar huis nemen.

image1.jpeg

Verstuurd vanaf mijn iPhone

Gepubliceerd op dinsdag 01-10-2019 door Redactie|KN 364 keer gelezen.Weer Gaellemuun:

wo 08 apr / 23°
9
do 09 apr / 18°
8
vr 10 apr / 17°
9
www.zwartewaterweer.nl

Advertenties:

Foto van de dag:

Advertenties: