MENU
Nieuws plaatsen

Nieuwstip: redactie@gaellemuun.nl |  WeTransfer |       


Woensdag 12 augustus 2020 Algemeen:


Oei!! Gemeente plaatst discutabel bord!

foto: Jannes van den Berg

Genemuiden - Onze fotograaf Jannes maakte een foto van een bord dat de gemeente vanochtend geplaatst heeft. Tegenwoordig moet je toch wel oppassen met dit soort teksten, voor je het weet krijg je een hoop ellende over je heen.

Vandaag de dag kan er niet meer worden gesproken van alleen mannen en vrouwen, want dan voelen de genderneutrale mensen zich buitengesloten. Ook een toespraak bijvoorbeeld zou  je niet meer moeten openen met ‘geachte dames en heren’, je moet het (gender)neutraal houden en moet de menigte toegesproken worden met ‘geachte aanwezigen’ of ‘geachte gasten’. En het is de bedoeling om ons taalgebruik aan te gaan passen en alleen genderneutrale taal te gebruiken. Ook de gemeente Amsterdam gaat hier in mee en wil o.a. in haar brieven de aanhef wijzigen in bijvoorbeeld ‘Beste Amsterdammer(s)’.

Baby’s mogen eigenlijk geen blauwe of roze kleertjes meer aan, kleding mag niet meer worden aangeduid als ‘dameskleding’ of ‘herenkleding’, want het moet ook toegankelijk zijn voor de genderneutrale medemens, die gewoon ‘kleding’ aan wil trekken, of het nu voor dames of voor heren is. Misschien komt de broekrok wel weer in de mode.

Nog niet zo heel lang geleden moesten de mannen- en de vrouwentoiletten gescheiden worden, dat was wettelijk voorgeschreven, maar nu moeten er dus genderneutrale toiletten komen, waar iedereen dezelfde wc moet gebruiken, zij het man, vrouw of een genderneutraal persoon.

Onlangs kwam onze emancipatieminister Ingrid van Engelshoven van D66 met een oproep voor minder seksistisch speelgoed in Nederland en juichte  het Franse voorstel toe om speciale afdelingen voor jongens en meisjes in speelgoedwinkels te laten verdwijnen. Kinderen mogen namelijk niet meer in een bepaalde rol geduwd worden.

Het winkelpersoneel in de Franse speelgoedwinkels mag zelfs niet meer vragen ‘Is het voor een jongen of een meisje?’. Een pop dus niet meer alleen voor meisjes en een bouwdoos niet meer alleen voor jongetjes, kinderen moeten zelf kiezen waarmee ze willen spelen. Zelfs Mattel, de fabrikant van Barbiepoppen heeft besloten een genderneutrale poppenlijn op de markt te brengen.

Ook zou men niet meer moeten spreken van vaders en moeders, maar alleen nog maar van ouders. Straks wordt alles alleen nog maar genderneutraal en voelen zich de mannen en de vrouwen gediscrimineerd en begint de hele discussie opnieuw.

Slaan we niet een beetje te ver door??

Of men nu man, vrouw, genderneutraal, donker, blank, homo, lesbisch, hetero, biseksueel of wat dan ook is, laten we gewoon iedereen in hun waarde laten en niemand veroordelen!!

En misschien moet de tekst van het bord gewijzigd worden in ‘Geldt niet voor marktkooplui’, dan doe je niemand tekort.

Gepubliceerd op maandag 07-10-2019 door Aline Mateboer 2144 keer gelezen.Weer Gaellemuun:

di 11 aug 19° / 33°
7
wo 12 aug 20° / 34°
8
do 13 aug 20° / 32°
8
www.zwartewaterweer.nl

Advertenties:

Foto van de dag:

Advertenties: