MENU
Nieuws plaatsen

Nieuwstip: redactie@gaellemuun.nl |  WeTransfer |       


Vrijdag 21 februari 2020 Algemeen:


Fietsverlichtingsactie “ik val op”

Veilig Verkeer Nederland (VVN) Zwartewaterland voert actie voor goede fietsverlichting

Genemuiden - Volgens Veilig Verkeer Nederland gebeuren er ieder jaar in de donkere dagen of avonden nog te veel ongelukken waar fietsers bij zijn betrokken. Goede zichtbaarheid van fietsers is van groot belang voor de veiligheid van fietsers. Bij regen en schemering en in het donker helpen felle of lichtgekleurde kleding het best. Bij mist valt donkere kleding juist op!

Fietsverlichting is daarbij cruciaal.

Overdag bij slecht zicht, ‘s avonds en ‘s nachts is fietsverlichting verplicht! De koplamp (wit of geel licht) en het achterlicht (rood licht) moeten goed werken!

Ook reflectoren zijn verplicht bij de zichtbaarheid: een losse rode reflector aan de achterkant of reflecterend achterlicht, witte of gele reflectoren in de spaken of reflectie op de band of velg en twee gele reflectoren op beide trappers.

De meeste ongevallen gebeuren als gevolg van een onverwachte en ongelukkige samenloop van omstandigheden. In dergelijke kritieke situaties vallen verkeersdeelnemers terug op reflexen en automatismen. In een fractie van een seconde moeten beslissingen worden genomen en worden gehandeld. Dan moeten zaken voorspelbaar en herkenbaar zijn. Verrassingen leiden tot ongevallen. De herkenbaarheid van fietsers in het donker, in kritieke situaties is het meest gebaat bij verlichting die op een logische plaats zit.

De politie zal de komende weken extra controleren op de fietsverlichting. Is jouw fietsverlichting in orde dan bespaar je bij de handhavingsactie van de politie een boete van maar liefst € 55,-!

Gepubliceerd op vrijdag 11-10-2019 door Redactie|KN 405 keer gelezen.Weer Gaellemuun:

vr 21 feb /
6
za 22 feb / 11°
4
zo 23 feb / 10°
4
www.zwartewaterweer.nl

Advertenties:

Foto van de dag:

Advertenties: