MENU
Nieuws plaatsen

Nieuwstip: redactie@gaellemuun.nl |  WeTransfer |       


Woensdag 16 oktober 2019 Algemeen:Genemuiden - Te Amersfoort waren op zaterdag 12 oktober door diverse fokkers 43 grote Wyandottes en 170 Wyandotte krielen bijeen gebracht op hun jaarlijkse fokkersdag. Tussen dit grote geweld waren vader Aart en zoon Arno Withaar present met een aantal Wyandotte in de dwergvorm en in de kleurslag wit zwart columbia. Volgens bovengenoemde combinatie waren de dieren zeer zwaar gekeurd hetgeen dan ook resulteerde bij hun hanen in 2x het ZG en bij hun hennen in 1x G en 1x Zg als beoordeling.

Gepubliceerd op dinsdag 15-10-2019 door Redactie|KN


Zwartewaterland - Palland-Mulder:”Collectieve arbeidsongeschiktheidsverkering voor zelfstandigen om premie laag te houden en zekerheid op inkomen bij ziekte”. Tweede Kamerlid Hilde Palland-Mulder was 14 oktober te gast bij het CDA Zwartewaterland. Na het vertrek van Sybrand Buma naar het burgemeesterschap van Leeuwarden mocht ze tussentijds toetreden tot de CDA-fractie en de Tweede Kamer.

Gepubliceerd op dinsdag 15-10-2019 door Redactie|KN
Zwartewaterland - Toeristen die een nachtje verblijven in een hotel in de gemeente Zwartewaterland betalen een relatief lage toeristenbelasting. Voor een gemiddelde hotelovernachting berekent de gemeente een belasting van €0,82. Dit is nog wel een groei van 1,2% ten opzichte van vorig jaar toen de toeslag nog €0,81 per nacht was. Dit blijkt uit onderzoek van Vakanty.nl dat de gegevens van COELO (Centrum voor Onderzoek van de Economie van de Lagere Overheden) analyseerde.

Gepubliceerd op dinsdag 15-10-2019 door Redactie|KN
Veel belangstelling voor plannen stichting de Wijkwieg

Tijdens de Biestemerk gelegenheid om het wijkgebouw nog eens te bekijken.

Veel belangstelling voor de Wijkwieg in het Wijkgebouw
foto: Klaas Noordstra

Genemuiden - Tijdens de Biestemerk konden mensen de plannen die stichting de Wijkwieg heeft in het voormalige wijkgebouw bekijken. Stichting de Wijkwieg wil in het gebouw een opvang voor moeder en kind realiseren. Daarmee wil de stichting een alternatief bieden voor onnodige uithuisplaatsing of abortus.

Gepubliceerd op dinsdag 15-10-2019 door Redactie|KN
Hasselt - De Brexit heeft grote impact op de tapijtindustrie in 0verijssel. Minister van Financiën Hoekstra bezocht op maandag 14 oktober het nieuwe warehouse van de Condor Group in Hasselt. Hij liet zich daar bijpraten over de wijze waarop het bedrijf zich voorbereidt op de Brexit en over de betekenis van de tapijtsector voor de Overijsselse Economie.

Gepubliceerd op maandag 14-10-2019 door Redactie|KN
foto: Alle winnaars overige prijzen Corso Vollenhove 2019 op een rij

Vollenhove - Met de dahliacreatie ‘Medic!’, een herinnering aan D-Day 75 jaar geleden, won Fatal Attraction Corso Vollenhove op 24 augustus. Er waren meer prijzen te verdelen, zoals de felbegeerde Publieksprijs en Figuratieprijs. Afgelopen weekend werden deze extra prijzen uitgereikt. Ook werd de winnaar van de Wagenbouwersprijs bekendgemaakt.

Gepubliceerd op maandag 14-10-2019 door Redactie|KN
Stop laden artikelen

Weer Gaellemuun:

di 15 okt 13° / 17°
6
wo 16 okt 10° / 15°
6
do 17 okt 12° / 16°
7
www.zwartewaterweer.nl

Advertenties:

Foto van de dag:

Advertenties: