MENU
Nieuws plaatsen

Nieuwstip: redactie@gaellemuun.nl |  WeTransfer |       


Dinsdag 7 juli 2020 Algemeen:

Kraggenburg - De Pluktuin heeft een divers assortiment vast bloemen en kruiden. Je mag zelf de mooiste bloemen knippen om je veldboeket samen te stellen. De materialen zijn aanwezig. Super leuk corona proof uitje. Komt U met meer, dan mogen er max. 8 mensen tegelijk in de pluktuin. Ook leuk voor kinderen.

Gepubliceerd op maandag 06-07-2020 door Redactie|KN


Overijssel - Voor werkgevers in Overijssel die maatregelen willen nemen om hun mobiliteitsbeleid te verbeteren, heeft de provincie Overijssel dit jaar een kwart miljoen euro subsidie beschikbaar. Hiermee wil de provincie werkgevers ondersteunen die door onder andere de coronacrisis maatregelen willen uitvoeren om hun mobiliteitsbeleid aan te scherpen. Gedeputeerde Bert Boerman: ‘De coronacrisis heeft een grote impact, ook op de werkgevers. Veel medewerkers hebben maanden lang thuis gewerkt. Door de versoepeling van de maatregelen merken we dat het woon-werk verkeer langzaam weer op gang komt. Naast het geschikt maken van werkplekken staan werkgevers ook voor een uitdaging op het gebied van mobiliteit van medewerkers. De provincie wil werkgevers helpen die concreet aan de slag willen met hun mobiliteitsbeleid. Met advies op maat en een subsidie, kunnen we samen verder werken aan een duurzame en flexibele mobiliteit.’

Gepubliceerd op maandag 06-07-2020 door Redactie|KN


't Keetdiekien

Wekelijks gedicht van de Taelkrink in het dialect.

Gaellemuun - Elke week publiceert www.gaellemuun.nl een gedicht in het dialect met een foto uit de serie 'Gaelledichies'. Deze gedichten zijn eerder gepubliceerd in de Stadskoerier, maar zijn ook in boekvorm uitgegeven.

Deze week nummer 90 een gedicht van Jentje van Dalfsen: 't Keetdiekien

Klik op de speler om het gedicht te horen

Gepubliceerd op maandag 06-07-2020 door Redactie|KN


Genemuiden - De dames en heren slagwerkers van Hasselts Fanfare waren voornemens om evenals vorig jaar af te reizen naar Duitsland voor deelname aan de Europese kampioenschappen in Rastede. Een muziekfestijn dat een weekendlang plaatsvindt en waar onder meer diverse mars- en showbands hun kunnen tonen. Voor de deelname in Rastede waren in 2019 ca. 60 muziekverenigingen en ca. 3000 muzikanten aangemeld. Zo ook de topdrumband uit Hasselt. Er werd toen een prachtige prijs behaald, de gouden medaille met bijzondere verdienste ook voor de tamboer-maitre Jan Worst.

Gepubliceerd op zondag 05-07-2020 door Redactie|KN


Genemuiden - "Vandaag was het dan zover;  de laatste werkdag voor onze collega Henk van den Belt." zo laten zijn collega's weten. "Na meer dan 50 jaar bij Vebe Floorcoverings BV gewerkt te hebben, is Henk met welverdiend pensioen gegaan. Om dit te vieren werd Henk vanochtend met een oldtimer opgehaald bij zijn huis en werd hij bij Vebe opgewacht door vele collega’s. Aan het eind van zijn laatste werkdag werd er buiten een erehaag gevormd door een grote groep collega’s en zijn familieleden om Henk voor een laatste keer uit te zwaaien."

Gepubliceerd op vrijdag 03-07-2020 door Redactie|KN
Genemuiden - Iedereen droomt er wel eens van om van je hobby of je sport je beroep te maken. Ook ik, ik heb diverse hobby’s maar in geen van deze hobby’s blink ik  dusdanig uit dat ik er mijn boterham mee zou kunnen verdienen.  

Eén van mijn hobby’s, het maken van taarten, is behoorlijk uit de hand gelopen en ik krijg regelmatig opdrachten om  voor anderen tegen betaling een taart te maken. Maar in principe moet er nog steeds geld bij, want de kosten van alle spullen die ik heb aangeschaft in de loop der tijd, wegen bij lange na niet op tegen de inkomsten. En nog maar niet te spreken van de vele tijd die er in gaat zitten. Maar ik heb er heel veel plezier in en dat is natuurlijk ook wat telt en hobby’s kosten nu eenmaal geld. 

Gepubliceerd op donderdag 02-07-2020 door Aline Mateboer


Genemuiden - Sinds twee jaar biedt de Maarten Lutherschool de DOE-klas aan leerlingen die praktisch begaafd zijn. Naast prakische taken op school willen wij graag de leerling praktijkervaring op laten doen buiten school. Zo zijn we in het afgelopen schooljaar op stage geweest bij de boswachter, een hovenier- en tuincentrum, een bouwbedrijf, een dierenasiel en bij boerderij het Kamperriet.

Gepubliceerd op donderdag 02-07-2020 door Redactie|KN


Genemuiden - Na de winst van vorige week, was het ook afgelopen zaterdag een herhaling van zetten op het podium. André Breman eiste wederom de eerste plaats op en het podium werd wederom compleet gemaakt door twee duiven van Gerrit Jan Beens. Dit keer werden de duiven gelost in Morlincourt/Noyon wat een afstand van zo’n 400 kilometer betekent. De duiven werden om 8:30u gelost en de eerste duif kwam met een snelheid van 112 kilometer per uur naar huis en werd om 12:03:53 geconstateerd.

Gepubliceerd op woensdag 01-07-2020 door Redactie|KN


Wethouder Slingerland opende samen met kinderen uit de buurt het speeltuintje
foto: Jannes van den Berg

Genemuiden - Vanmiddag hebben de kinderen uit de buurt van het pleintje aan de Trompstraat officieel het plein en de speeltuin geopend. Zij deden dat door een aantal ballonnen kapot te prikken.

Gepubliceerd op woensdag 01-07-2020 door Redactie|KN


Stop laden artikelen

Weer Gaellemuun:

di 07 jul / 19°
6
wo 08 jul 12° / 18°
6
do 09 jul 12° / 19°
5
www.zwartewaterweer.nl

Advertenties:

Foto van de dag:

Advertenties: