MENU
Nieuws plaatsen

Nieuwstip: redactie@gaellemuun.nl |  WeTransfer |       


Donderdag 4 juni 2020 Algemeen:


Gaellemuun en de Gaellemunigers

Voorbeschouwing

Genemuiden - U kijkt natuurlijk allemaal reikhalzend uit naar het interview van december, echter ik moet u teleurstellen.

Vanwege familieomstandigheden heeft de hoofdpersoon mij verzocht het artikel een week later te plaatsen. Uiteraard heb ik aan dit verzoek gehoor gegeven en zal het interview volgend weekend online verschijnen.

Ik ga er van uit dat iedereen begrip heeft voor deze situatie!

Het vierde interview is inmiddels geweest en wordt binnenkort gepubliceerd. Na drie mannen valt deze keer de beurt aan een vrouw. 

De wereld wordt gedomineerd door mannen, er zijn  maar weinig vrouwelijke staatshoofden en regeringsleiders. Van de 193 landen die aangesloten zijn bij de VN zijn er maar zeven vrouwelijke staatshoofden, De bekendste is wel koningin Elizabeth II van het Verenigd Koninkrijk en zij is meteen verreweg de machtigste vrouw ter wereld, want ze is niet alleen het staatshoofd van het Verenigd Koninkrijk, maar ook hoofd van de Commonwealth met 53 lidstaten. Alhoewel je 'machtig' ook met een korreltje zout moet nemen, want eigenlijk heeft ze geen enkele macht. Daarnaast heb je nog koningin Margarethe van Denemarken en Estland, Ethiopië, Kroatië, Singapore en Slowakije hebben ieder ook een vrouwelijk staatshoofd. 

 

Maar ook in het bedrijfsleven zijn er niet veel vrouwen aan de top. Werkgevers- en werknemers organisaties vinden dat er zelfs een quotum moet komen om bedrijven te dwingen meer vrouwen in de top aan te nemen. Bij een kwart van de bestuursbenoemingen van beursgenoteerde ondernemingen in Nederland werd van september 2018 tot en met augustus 2019 gekozen voor een vrouw; in zeven van de 29 gevallen. Dat is op zich al wel een record, maar nog altijd minder dan het wettelijke streefcijfer. 

Dus gezien de statistieken is het niet zo gek dat ook in Genemuiden de vrouwen op velerlei gebied in de minderheid zijn. Maar ik heb er één gevonden: een vrouw die haar hele leven lang heeft gewerkt, nog steeds actief is, zich op allerlei gebieden inzet en nog lang niet van ophouden weet. 

Ze is weliswaar geen staatshoofd, geen directeur van een groot bedrijf of een bekende politica, maar de rol die zij (en met haar vele anderen) speelt in de samenleving is niet te onderschatten en wordt vaak ondergewaardeerd. Het werk dat zij verricht(en) wordt wel eens het cement van de samenleving genoemd en zonder hen zou Nederland er  heel anders uitzien.

Benieuwd geworden naar deze vrouw? Lees heel binnenkort haar verhaal op onze site.

Gepubliceerd op dinsdag 26-11-2019 door Aline Mateboer 2145 keer gelezen.Weer Gaellemuun:

do 04 jun 13° / 16°
6
vr 05 jun / 13°
4
za 06 jun / 15°
5
www.zwartewaterweer.nl

Advertenties:

Foto van de dag:

Advertenties: