MENU
Nieuws plaatsen

Nieuwstip: redactie@gaellemuun.nl |  WeTransfer |       


Maandag 21 september 2020 Algemeen:


Het coronavirus

Genemuiden - De wereld staat op z’n kop! Het coronavirus heeft ons allemaal in z’n greep en we moeten met z’n allen machteloos toekijken hoe het virus zich in een razend tempo verder verspreidt.

Op tv is er bijna niets anders meer te zien dan programma’s over het coronavirus en wordt er over niets anders gesproken. Eén of andere rapper, die de wereld oproept om in deze tijd vooral wel veel te knuffelen en elkaar wel een hand te geven moet mijns inziens opgepakt en achter tralies gezet worden. 

Ja ja, ik weet het, we leven in een land met vrijheid van meningsuiting, maar het kan ook te ver gaan.  Zo’n idioot met zoveel volgers zou zich ervan bewust moeten zijn dat zijn bekendheid en dit soort uitspraken een enorme impact heeft op z’n vele duizenden volgers, die ook allemaal niet gezegend zijn met heel veel verstandelijke vermogens.

Ook bij praatprogramma’s zoals De Wereld Draait Door, Jinek etc. schuiven mensen aan die totaal geen verstand hebben, en zeker niet van virussen. Zogenaamde Bekende Nederlanders met het IQ van een doperwt denken dat ze iets van de situatie afweten en ventileren ongezouten hun mening. Laten we niet te veel uitdoen op dit soort uitspraken en laten we meer naar de specialisten luisteren, die wel verstand van zaken hebben.

Het enige wat wij als burgers kunnen doen is de adviezen en de maatregelen opvolgen die ons worden opgelegd door onze overheid en die zijn ingegeven door het RIVM.

Maar blijkbaar voelt niet iedereen zich geroepen om zich  hieraan te houden. Ondanks alle waarschuwingen gaan mensen met dit mooie weer massaal naar het strand, de bossen, de bouwmarkten, weekmarkten, kinderen spelen met elkaar op sportvelden, staan dicht op elkaar in de rij bij de patatkraam en zelfs in de supermarkt grijpen mensen over en langs elkaar heen om bepaalde producten te bemachtigen en niemand schijnt zich de ernst van de situatie te realiseren.

Ook onze burgemeester Eddy Bilder praatte ons gisteren op Zwartewater FM bij over de situatie in Zwartewaterland en daarbij verzocht hij  iedereen met klem  om zich strikt aan alle hygiënemaatregelen te houden. Hij richtte zich vooral  ook tot de jongeren en zei dat ze echt moeten stoppen om in grotere groepen bij elkaar te komen en als je al bij elkaar komt dan met maximaal 3-4 personen, en houd dan die afstand van minstens 1,5 meter in acht.

Er zijn  nu ook in Genemuiden mensen besmet met het coronavirus, ook bij iemand in het verzorgingstehuis. En ondanks dat er een bezoekverbod geldt, proberen mensen toch bij hun familie te komen en het verbod op één of andere manier te omzeilen, echt onbegrijpelijk!

Het is natuurlijk verdrietig dat mensen hun familie in het verzorgingstehuis niet mogen bezoeken maar de maatregel is echt noodzakelijk en niet genomen om mensen te pesten.

Ook wij van Gaellemuun.nl willen mensen nogmaals oproepen om alle adviezen van onze overheid in acht te nemen.

-         Houd afstand van elkaar, minimaal 1,5 meter

-         Blijf zoveel mogelijk binnen

-         Noodzakelijke bezoeken aan supermarkten: maximaal 1 persoon (en laat dus ook de kinderen thuis!

-         Was regelmatig je handen en bij gebrek aan water en zeep gebruik desinfectiegel

-         Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog en niet in je handen

-         Schud geen handen

-         Gebruik papieren zakdoeken en gooi deze na één keer gebruik direct weg

Als we ons met z’n allen aan deze maatregelen houden, zal het virus zich langzamer verspreiden. Het zogenaamde ‘flatten the curve’  betekent dat men probeert de besmettingen te spreiden over een langere periode zodat het gezondheids-systeem niet overbelast wordt.

Het virus verspreidt zich niet, u verspreidt het!

Blijf veilig!!

Gepubliceerd op zondag 22-03-2020 door Aline Mateboer 2374 keer gelezen.Weer Gaellemuun:

ma 21 sep / 23°
10
di 22 sep / 23°
9
wo 23 sep 10° / 22°
7
www.zwartewaterweer.nl

Advertenties:

Foto van de dag:

Advertenties: