MENU
Nieuws plaatsen

Nieuwstip: redactie@gaellemuun.nl |  WeTransfer |       


Woensdag 27 mei 2020 Algemeen:


Corona update 9 april

Genemuiden - De update van IJssellandscan meldt vandaag dat er 30 inwoners van Zwartewaterland in het ziekenhuis liggen of hebben gelegen. Volgens de gegevens van Burgemeester Bilder zijn het er 31.

Er is 1 prsoon overleden, dat brengt het totaal nu op 31. In Genemuiden lijkt de groei nu sterker dan in de andere kernen. Bilder maakt zich vooral zorgen over de besmettingen die in de Schans in Zwartsluis zijn ontdekt. 2 bewoners, en 2 medewerkers zijn besmet. In Hasselt en Zwartsluis lijkt de groei stil te staan.

Tijdens de uitzending ging burgemeester Bilder in op het afgelasten van Koningsdag en de activiteiten die daaraan gekoppeld zijn zoals het brommerrijden. De oorlogsherdenkingen worden sober ingevuld. De herdenking van 4 en 5 mei wordt met de lokale comités afgestemd.

De laatste dagen komen veel initiatieven voorbij om specifieke doelgroepen tijdens de paasdagen een hart onder de riem te steken bijvoorbeeld door een bloemen of muzikale groet. Dit is alleen toegestaan in groepjes van enkele personen en de 1,5 meter in acht genomen wordt. Samenkomsten mogen niet.

Opnieuw vroeg de burgemeester aandacht voor de maatregelen in relatie tot het mooie weer. Met varen is niets mis mits in de boot niet te veel personen zitten. Omdat er rond het Varkensgat in Genemuiden veel wandelaars te verwachten zijn, zijn hier borden geplaatst met een adviesrichting. 

Gepubliceerd op donderdag 09-04-2020 door Redactie|KN 874 keer gelezen.Weer Gaellemuun:

wo 27 mei / 21°
9
do 28 mei / 19°
9
vr 29 mei / 21°
9
www.zwartewaterweer.nl

Advertenties:

Foto van de dag:

Advertenties: