MENU
Nieuws plaatsen

Nieuwstip: redactie@gaellemuun.nl |  WeTransfer |       


Donderdag 9 juli 2020 Algemeen:


NPO-programma Zapp Your Planet Flower Power zendt uit vanuit Hasselt

Hasselt - Zapp Your Planet Flower Power, een programma dat zich inzet voor bijen, is neergestreken in Hasselt. Jeline Booij nomineerde haar overgrootmoeder (omi) Buter voor een vrolijk bijentuintje omdat zij in het ziekenhuis heeft gelegen en wel wat opfleuring kan gebruiken. Op zaterdag 6 juni rond 18.00 uur is de leerling van CBS Prins Willem Alexander te zien op NPO 3 samen met Zapp presentatoren Bart Meijer en Anne Appelo.

Red de bij

Zapp Your Planet Flower Power zet zich in voor de bij in Nederland. Doordat veel tuinen bestaan uit tegels in plaats van planten, is het voor de bij erg lastig om voedsel te verzamelen. De Evangelische Omroep maakt samen met de NPO dit programma en roept kinderen op om zelf een bijenbloemtuintje te maken. Ook kunnen kinderen twee Zapp-presentatoren winnen die een tuintje komen aanleggen.

Kom zelf in actie

Op 19 mei vonden de opnames plaats in Hasselt en kwamen Bart Meijer (‘Beste Vrienden Quiz’) en Anne Appelo (‘Kinderen voor Kinderen’ en ‘Hip voor Nop’) naar Hasselt in hun door Hasselter Rick van Dijk (Van Dijk Signmakers) bestickerde E-Golfven. Daar werden twee bloembakken gevuld met bloemen die aantrekkelijk zijn voor de bijen, namelijk bloemen waarbij de nectar niet te diep zit waardoor het goed bereikbaar is voor de bij. Meer informatie over het programma is te vinden op zappyourplanet.nl. Daar kun je ook zelf een gratis bloembom aanvragen om je eigen bloementuintje mee aan te leggen.

Gepubliceerd op donderdag 28-05-2020 door Redactie|KN 362 keer gelezen.Weer Gaellemuun:

do 09 jul 14° / 18°
5
vr 10 jul 14° / 17°
6
za 11 jul / 19°
7
www.zwartewaterweer.nl

Advertenties:

Foto van de dag:

Advertenties: