MENU
Nieuws plaatsen

Nieuwstip: redactie@gaellemuun.nl |  WeTransfer |       


Dinsdag 14 juli 2020 Algemeen:


2 nieuwe besmettingen in Zwartewaterland

Genemuiden - Burgemeester Bilder vertelde tijdens zijn intervieuw op ZwartewaterFM donderdag 28 mei dat er toch weer 2 nieuwe besmettingen zijn in Zwartewaterland. De ellende is nog niet voorbij aldus de burgermeester. Gelukkig geen nieuwe sterfgevallen.

Bilder ging in op het versoepelen van de maatregelen van komende maandag. Vanaf 1 juni mogen er weer meer dan 3 mensen bij elkaar zitten. Ook in de horeca die dan open mag. Toch moeten mensen wel hun gezonde verstand blijven gebruiken vind Bilder. Waar nodig toch de 1,5 meter afstand in acht nemen. We moeten het met zijn allen doen aldus Bilder.

De gemeente is volop in gesprek met de horeca op zoek naar oplossingen zodat binnen de regels gewerkt kan worden. De gemeente is daarin een meedenkende parij, en niet zozeer een controlerende partij. Bilder heeft goede hoop dat het goed zal verlopen vanaf maandag. Ook hierbij geldt dat mensen hun goede verstand moeten blijven gebruiken. Het zal waarschijnlijk druk worden vanwege het mooie weer, maar mensen moeten toch voldoende afstand in acht nemen.

Ook is er weer een raadsvergadering. De eerste sinds 12 maart. Deze vergadering zal op afstand worden gehouden, en volledig op ZwartewaterFM te volgen zijn. Dit soort vergaderingen gaat nog wel eens mis, zelfs in éénderde van de gevallen, maar Bilder hoopte dat de vergadering bij de tweederde hoort die wel goed gaat. De vergadering is vanaf half 8 op ZwartewaterFM te beluisteren.

De vergadering is live te volgen op : https://zwartewaterland.raadsinformatie.nl/?origin=/raadsvergadering

 

Gepubliceerd op donderdag 28-05-2020 door Redactie|KN 865 keer gelezen.Weer Gaellemuun:

di 14 jul 12° / 18°
5
wo 15 jul 10° / 20°
7
do 16 jul 12° / 19°
5
www.zwartewaterweer.nl

Advertenties:

Foto van de dag:

Advertenties: