MENU
Nieuws plaatsen

Nieuwstip: redactie@gaellemuun.nl |  WeTransfer |       


Dinsdag 14 juli 2020 Algemeen:


Snelheid remmende maatregelen aangebracht op Tagweg

Genemuiden - Op verzoek van de bewoners heeft de gemeente Zwartewaterland recent een aantal snelheid remmende drempels aangebracht in de Tagweg te Genemuiden. Daarnaast heeft de gemeente een aantal ‘verkeersmaatjes’ beschikbaar gesteld om het verkeer te wijzen op de gevaren die samenhangen met gemotoriseerd verkeer in een kinderrijke buurt. Bewoners van Tag, verenigd in ‘De juiste weg’ vragen al langere tijd aandacht voor de onveilige situatie op de Tagweg. Met het plaatsen van de drempels is een eerste stap gezet.

“Het is nadrukkelijk niet de bedoeling dat het hierbij blijft en het is vooral tijdelijk,” geeft een woordvoerder van de ‘Juiste weg’ namens de bewoners aan. “De gemeente Zwartewaterland wil, net als wij, een smallere en vooral veiliger Tagweg. De gemeente is hierover in overleg met de huidige eigenaar van de weg, de projectontwikkelaar die de wijk Tag West ontwikkelt. De gemeente neemt de weg over wanneer de weg aan alle kwaliteits- en veiligheidseisen voldoet. De gemeente is bereid om mee te denken en eventuele meerkosten voor haar rekening nemen. Wij hopen dat beide partijen snel tot overeenstemming komen.”

Hoewel de ‘Juiste weg’ blij is met de snelheid remmende maatregelen is zij ook van mening dat veiligheid toch ook een kwestie is van gedrag. “Het is vaak bestemmingsverkeer dat met te hoge snelheid gebruik maakt van deze wijkontsluitingsweg. Wanneer we als bewoners en ondernemers, denk hierbij aan vrachtverkeer, ons rijgedrag aanpassen leveren we samen ook een belangrijke bijdrage aan de veiligheid in onze wijk.”

Gepubliceerd op dinsdag 02-06-2020 door Redactie|KN 509 keer gelezen.Weer Gaellemuun:

di 14 jul 12° / 18°
5
wo 15 jul 10° / 20°
7
do 16 jul 12° / 19°
5
www.zwartewaterweer.nl

Advertenties:

Foto van de dag:

Advertenties: