MENU
Nieuws plaatsen

Nieuwstip: redactie@gaellemuun.nl |  WeTransfer |       


Woensdag 27 januari 2021 Algemeen:


Sportclub gaat voor het spelen van een halve competitie

Alles staat en valt met de ontwikkeling in het aantal corona-besmettingen.

foto: Helmich Lubberts

Genemuiden - De KNVB heeft Sportclub Genemuiden inzake de herstart van de competitie van heren 1 verzocht, een keus te maken in een drietal voorgelegde scenario’s, te weten:

1. Uitspelen reguliere competitie (start op 16 januari 2021 met inhaalwedstrijden)

2. Spelen van een halve competitie (2e seizoenshelft)

3. Spelen in halve poules, hele competitie

Wetend dat alles staat en valt met de ontwikkeling in het aantal corona-besmettingen en het daaraan gekoppelde besluit van de overheid of en wanneer er weer getraind mag worden zonder beperkingen op het veld, heeft Sportclub na overleg met de spelers en staf van het eerste elftal gekozen voor scenario 2. Dit doet in hun ogen het meeste recht aan de competitieopzet (in vergelijking tot scenario 3). Bij scenario 1 zijn er denkt Sportclub niet veel mogelijkheden om tegenslagen in weersomstandigheden en de corona-ontwikkeling op te vangen en is er geen mogelijkheid tot het eventueel spelen van een kleine nacompetitie. Dit laatste maakt wel onderdeel uit van scenario 2.

Sportclub heeft hun keus doorgegeven aan de KNVB en zij zullen begin december 2020 op basis van de gemaakte keuzes van de verenigingen die spelen in de 2e of 3e divisie of in de hoofdklassen een besluit nemen. Sportclub wachten hierin het besluit van de KNVB af zo laat het Algemeen bestuur weten.

 

Gepubliceerd op woensdag 25-11-2020 door Redactie|KN 267 keer gelezen.Weer Gaellemuun:

wo 27 jan /
6
do 28 jan /
5
vr 29 jan /
6
www.zwartewaterweer.nl

Advertenties:

Foto van de dag:

Advertenties: