MENU
Nieuws plaatsen

Nieuwstip: redactie@gaellemuun.nl |  WeTransfer |       


Dinsdag 15 juni 2021 Algemeen:


Bibliotheken in Zwartewaterland blijven voorlopig gesloten

Bibliotheek

Zwartewaterland - Afgelopen dagen is bij veel mensen verwarring ontstaan over het moment van opening van bibliotheken. Verschillende media gaven foutief aan dat: ‘[…] Volgens het oorspronkelijke routeplan had het demissionaire kabinet dit weekend willen besluiten om vanaf 11 mei meer mogelijk te maken. Het was het idee om pretparken, dierentuinen, bioscopen, bibliotheken en sportinstellingen onder gecontroleerde voorwaarden meer mogelijkheden te geven. Die stap durft het kabinet nu niet aan, vanwege de grote belasting van de ziekenhuizen […]. Ook in Zwartewaterland dachten een aantal inwoners dat onze vestigingen open zouden zijn. Helaas is dat niet het geval.

In het stappenplan dat de rijksoverheid heeft opgesteld is in stap drie de opening van bibliotheken als “doorstroomlocaties binnen” voorzien en niet in stap twee zoals abusievelijk in veel media bericht wordt.

De Rijksoverheid heeft bibliotheken indertijd gerangschikt onder de zogeheten “doorstroomlocaties”. De detailhandel, zoals boekhandels bijvoorbeeld, kennen een andere rangschikking en zijn in stap één geopend.

Onze overkoepelende landelijke vereniging is hierover intensief in gesprek met het ministerie van OCW, maar dat heeft vooralsnog niet opgeleverd dat bibliotheken eerder open mogen.

Helaas blijven we daarom, ook tot onze grote teleurstelling, gesloten en zijn we alleen geopend voor de AfhaalBieb.

Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via genemuiden@bibliotheekzwartewaterland.nl of bel op een doordeweekse dag tussen 10.00 en 12.00 uur naar T. 0522 – 46 20 44. Een medewerker zit dan klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Gepubliceerd op donderdag 06-05-2021 door Redactie|KN 240 keer gelezen.Weer Gaellemuun:

www.zwartewaterweer.nl

Advertenties:

Foto van de dag:

Advertenties: