MENU
Nieuws plaatsen

Nieuwstip: redactie@gaellemuun.nl |  WeTransfer |       


Dinsdag 15 juni 2021 Algemeen:


Weekendweerbericht voor 8 en 9 mei

Geleidelijk bewolkt, vooral in de middag regen. Zondag later zonnig en warm

Buienradar

Genemuiden - Het KNMI verwacht voor vandaag zaterdag geleidelijk bewolkt, vooral in de middag regen. Op zondag wordt het later op de dag zonnig en warm.

De ochtend begint in de noordoostelijke helft van het land nog zonnig, maar van het zuidwesten uit neemt de bewolking snel toe en in de loop van de ochtend gaat het in Zeeland regenen. Daarvandaan trekt de regen verder over de rest van het land om in de avond het noordoosten weer te verlaten, de meeste regen valt in de noordwestelijke helft van het land. In de avond klaart het van het zuiden uit op. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 11°C in het noordelijk kustgebied tot 16°C aan het eind van de dag in het zuiden van het land. De zuid- tot zuidoostenwind is matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig, later mogelijk krachtig.

Komende nacht is er weinig bewolking en is het droog. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 8°C in het noordoosten tot 12°C in het zuidwesten. De zuid- tot zuidwestenwind is matig, langs de kust en op het IJsselmeer soms vrij krachtig.

Zondagochtend raakt het van het zuidwesten uit bewolkt en trekken er enkele pittige onweersbuien over het westen en midden van het land noordoostwaarts. Bij deze buien komt mogelijk hagel voor en kan er veel neerslag in korte tijd vallen en lokaal zijn er windstoten mogelijk. De buien verlaten aan het begin van de middag het noorden van het land, waarna er de rest van de middag veel ruimte is voor de zon. Het wordt een warme dag, de maximumtemperatuur loopt uiteen van 18°C op de Wadden tot lokaal 26°C in het zuidoosten van het land. De zuidelijke wind is overwegend matig. (Bron: KNMI)

Meer over het weer op www.zwartewaterweer.nl

 

Gepubliceerd op zaterdag 08-05-2021 door Redactie|KN 265 keer gelezen.Weer Gaellemuun:

www.zwartewaterweer.nl

Advertenties:

Foto van de dag:

Advertenties: