MENU
Nieuws plaatsen

Nieuwstip: redactie@gaellemuun.nl |   WeTransfer |       


Donderdag 29 juli 2021 Algemeen:


Hasselts Fanfare - verenigingsfamilie

jubilarissen drumband 2021
jubilarissen drumband 2021

Hasselt - Zoals voor zovelen heeft ook voor Hasselts Fanfare de Corona pandemie een enorme impact (gehad). 2021 het jaar waarin de vereniging met volle inzet bezig zou zijn geweest met festiviteiten voor haar 125-jarig jubileum, maar helaas.

Na een prachtig MAESTRO-concert zaterdag 7 maart 2020, waarbij ‘dirigenten’ uit de bevolking aan elkaar werden getoetst, gingen kort daarna ook de deuren van het verenigingsgebouw van fanfare op slot. Maar wie Hasselts Fanfarebloed heeft en dus lid is van deze verenigingsfamilie gaat niet bij de pakken neerzitten. Zodra er weer een lichtpuntje was om onder de strikte regels iets te kunnen ondernemen, dan was het Hasselts Fanfare die er in de moeilijke coronatijd iets van probeerde te maken. Voor de leden, maar zeker ook voor de Hasselter bevolking!

Op de achtergrond draaiden de lessen voor de leerlingen ‘gewoon’ door en ook het bestuur deed haar best om alles enigszins draaiende te houden. Een fysieke algemene ledenvergadering kon uiteraard niet plaatsvinden. Maar een bestuursverkiezing kwam er. Nieuwe algemeen bestuursleden en een nieuw dagelijks bestuur, waarbij de voorzittershamer werd overgedragen van Karla Schelhaas aan Winfred Mijnten.

Gelukkig konden de afgelopen weken de muzikanten van zowel de drumband als het orkest de repetities hervatten. Raakten vele verenigingen leden kwijt door de coronatijd, Hasselts Fanfare verkeert in de gelukkige omstandigheid dat de leden haar trouw gebleven zijn. De laatste repetitie voor de zomervakantie kreeg bij beide onderdelen van de vereniging een feestelijk tintje door het onderscheiden van de jubilarissen.

*Drumband (zie foto v.l.n.r.)

Rosa Koerhuis Tim Koerhuis, Henrieke Jansen, Marcel Koedijk allen 12,5 jaar muzikant(Marcel ontbreekt op foto ivm vakantie)

*Orkest (zie foto v.l.n.r.)

Jan ten Klooster 70 jaar, Jan van Marle 60 jaar en Winfred Mijnten 25 jaar muzikant

‘Muziek verbindt en is van alle tijden en alle generaties. Dat zie je met name aan de jubilarissen Ten Klooster en Van Marle. Van deze heren, die al hun leven lang musiceren, spelen inmiddels zelfs kinderen en kleinkinderen bij onze vereniging. Hoe mooi is dat? Ik zie het dan ook als een grote uitdaging om deze 125-jarige vereniging jong en levendig te houden. Samen met mijn collega muzikanten zal ik mijn best doen om met bestaande elementen, maar ook door vernieuwingen het voortbestaan van Hasselts Fanfare te garanderen’, aldus de kersverse voorzitter Winfred Mijnten.

 

Jubilarissen Hafa orkest 2021
Jubilarissen Hafa orkest 2021
Gepubliceerd op woensdag 21-07-2021 door Redactie|KN 246 keer gelezen.Weer Gaellemuun:

www.zwartewaterweer.nl

Advertenties:

Foto van de dag:

Advertenties: