MENU
Nieuws plaatsen

Nieuwstip: redactie@gaellemuun.nl |  WeTransfer |       


Maandag 10 december 2018 Algemeen:


Zwartewaterland witte vlek in toeristische regio

Artikel in de Stentor.

Hassailt 2017
Hassailt 2017
foto: Pedro Sluiter

Zwartewaterland - Zwartewaterland is het zwarte schaap van de toeristische regio Zwolle. Waar Marketing Oost recent vaststelde dat het toerisme overal in de regio Zwolle groeit, blijkt Zwartewaterland stil te staan.

De gemeente Zwartewaterland met de kernen Hasselt, Genemuiden en Zwartsluis wordt omringd door toeristische toppers als Weerribben-Wieden, Vechtdal, Zwolle, Kampen, Staphorst en Giethoorn. Marketing Oost constateert in de Regiomonitor dat 2017 een goed jaar is voor het toerisme hier. Het groeit overal. In schril contrast daarmee staat het rapport dat Bureau Regioplan uit Amsterdam heeft opgesteld over de ontwikkeling van de lokale economie in Zwartewaterland. ‘De werkgelegenheid in de sector toerisme en recreatie is in de afgelopen jaren niet wezenlijk gegroeid’, is de opvallendste conclusie uit dat rapport. Het is opgesteld in opdracht van de rekenkamercommissie van de gemeente Zwartewaterland.

Bron / Lees verder op De Stentor: https://www.destentor.nl/zwartewaterland/zwartewaterland-witte-vlek-in-toeristische-regio~a9e2d6b1/

Gepubliceerd op dinsdag 05-12-2017 door Redactie|KN 369 keer gelezen.



Weer Gaellemuun:

ma 10 dec /
7
di 11 dec /
9
wo 12 dec -1° /
7
www.zwartewaterweer.nl

Advertenties:

Foto van de dag:

Advertenties: