MENU
Nieuws plaatsen

Nieuwstip: redactie@gaellemuun.nl |  WeTransfer |       


Maandag 21 januari 2019 Algemeen:


Samen Zwartewaterland start vanaf dinsdag 16 januari 2018 ‘Samen oplossingen vinden’

Persbericht Bibliotheek Zwartewaterland

1 reactie.
Bibliotheek Zwartewaterland

Genemuiden - In april 2015 ging Samen Zwartsluis van start. In juli 2017 werden de eerste stappen gezet om tot een verbreding van Samen Zwartsluis te komen, namelijk Samen Zwartewaterland. Dinsdag 16 januari 2018 om 13.30 uur gaat Samen Zwartewaterland dan echt van start. Wethouder Gerrit Knol zal het eerste Advies, informatie en ontmoetingspunt (AIO) openen.

Samen Zwartewaterland
Samen Zwartewaterland is een platform van verschillende zorgorganisaties in Zwartewaterland die samen met de gemeente willen bereiken dat inwoners in Zwartewaterland meer welbevinden ervaren en minder zorg nodig hebben. “Doel van Samen Zwartewaterland is een ‘warme’ en effectieve doorverwijzing en/of adequate advisering van en aan burgers te bezorgen. Ook is een doel om voor wederkerigheid te zorgen, oftewel de burger die vraagt om zorg of ondersteuning wordt gevraagd of zij wat voor anderen willen of kunnen betekenen”, zo laat de projectgroep weten.

In de kernen Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis wordt een Advies-, Informatie- en Ontmoetingspunt (ook wel AIO punt genoemd) ingericht in de vestigingen van de Bibliotheek Zwartewaterland. Het eerste AIO punt wordt op dinsdag 16 januari 2018 geopend in de Bibliotheek Hasselt. “In de Bibliotheek in Hasselt is een speciale spreekkamer gereed gemaakt. In verband met de te verwachten gevoeligheid van vragen en natuurlijk in verband met het waarborgen van de privacy van de vraagstellers, is zo’n spreekkamer een voorwaarde om met het advies- en informatiepunt van start te kunnen gaan”, laat Hans Hilbers, directeur van de Bibliotheek Zwartewaterland, weten.

Hans Hilbers: “We zijn nu nog in de startfase van het project en in deze fase kunnen burgers met vragen in het AIO-punt terecht op maandag en donderdagmiddag van 13.30 tot 15.30 uur.”

Elke maandag kunnen burgers van 13.30 tot 15.30 uur bij Samen Zwartewaterland terecht voor vragen aan Icare en de JP vd Bent stichting. Op donderdag kunnen burgers van 13.30 tot 15.30 uur terecht met vragen aan IJsselheem en MEE. Eind januari zullen ook de spreekuren op de woensdag en de vrijdag ingevuld worden.


Participanten Samen Zwartewaterland
Participanten in de kerngroep Hasselt zijn: Woonzorgcentrum IJsselheem, Icare, Welzijn Ouderen Zwartewaterland, Coördinatiepunt Vrijwilligerswerk Zwartewaterland, Steunpunt Mantelzorg, SCAB, MEE IJsselovers, De Kern, Bibliotheek Zwartewaterland en Gemeente Zwartewaterland.

“Met ‘Samen Zwartewaterland’ willen we bereiken dat we ‘samen dé oplossing vinden voor al uw ondersteuningsvragen’”, laat de projectgroep weten. Denk daarbij aan vragen op het gebied van welzijn, vrijwilligersactiviteiten, zorg & ondersteuning.

Het platform Samen Zwartewaterland zal in de loop van 2018 ook in de kernen Zwartsluis en Genemuiden een Advies-, Informatie- en Ontmoetingspunt Punt (AIO punt) starten.

Gepubliceerd op vrijdag 12-01-2018 door Redactie 302 keer gelezen.Weer Gaellemuun:

ma 21 jan -8° /
9
di 22 jan -4° /
6
wo 23 jan -2° /
6
www.zwartewaterweer.nl

Advertenties:

Foto van de dag:

Advertenties: