MENU
Nieuws plaatsen

Nieuwstip: redactie@gaellemuun.nl |  WeTransfer |       


Maandag 25 maart 2019 Algemeen:


SGP tegen zwerfvuil

Persbericht SGP Zwartewaterland

Hasselt - Eén van de zeven speerpunten van de SGP voor de komende raadsperiode is een: ‘Kwalitatief Zwartewaterland’. Het onderhoud van het openbaar groen bijvoorbeeld is onder de maat en dat moet veel en veel beter.  De SGP blijft echter niet als de spreekwoordelijke stuurman aan de wal staan maar heeft afgelopen zaterdag zelf de handen uit de mouwen gestoken.

In het kader van de landelijke vrijwilligersactie ‘Nederland Schoon’, georganiseerd door Staatsbosbeheer, heeft de SGP afgelopen zaterdag meegedaan aan de zwerfvuilopruimactie langs de oevers van het Zwartewater. In het kievitsbloemenreservaat de Brommerd langs de Gennerdijk in Hasselt.

De SGP-ers zijn ’s morgens gestart bij de Veldschuur ‘Bid en Werk” en zijn met de huifkar van boer Hogeboom vervoerd naar De Brommerd.

En het bleek echt nodig! Aan het begin van de middag was een grote 9 kuubs container gevuld met allerhande soorten zwerfvuil. Van alles is er opgeruimd en afgevoerd. Te veel om op te noemen. Van jerrycans, flessen, pallets, bouwmaterialenafval, plastic tot en met een complete oude boot aan toe.  Met grote inzet heeft de groep vrijwilligers waaronder de SGP-ers zich op deze taak gestort. Het was echter geen straf om hier een zaterdag aan op te offeren. Het lentegevoel hing in de lucht en het bleek eens te meer dat de natuur rondom Zwartewaterland fantastisch en bijzonder is.

Des te meer reden om van tijd tot tijd eens flink schoon te maken. Met elkaar er voor zorgen dat de natuur in onze groene omgeving wordt bewaard. De SGP-ers kijken tevreden terug op een geslaagde actie en het resultaat mag er zijn.

Gepubliceerd op maandag 12-03-2018 door Redactie 782 keer gelezen.Weer Gaellemuun:

ma 25 mrt /
5
di 26 mrt / 10°
6
wo 27 mrt / 12°
6
www.zwartewaterweer.nl

Advertenties:

Foto van de dag:

Advertenties: