MENU
Nieuws plaatsen

Nieuwstip: redactie@gaellemuun.nl |  WeTransfer |       


Woensdag 17 oktober 2018 Algemeen:


Hasselts Fanfare verzorgt masterclass bariton/euphonium

Hasselt - Met de bariton kun je veel verschillende muziekstijlen spelen. Je vindt het instrument dan ook terug in de harmonie, de fanfare en de brassband. De bariton ook wel tenor-tuba of euphonium genoemd is een koperblaasinstrument met een mooi warm, rond en donker geluid en wordt wel eens vergeleken met een mannelijke zangstem -tenor-.

Waarschijnlijk bent u net als vele anderen helemaal verknocht aan het geluid van dit prachtige instrument en bespeelt u het met liefde. Maar het kan natuurlijk altijd beter en mooier!

Daarom heeft Hasselts Fanfare contact gezocht met de professioneel en begenadigd euphoniumspeler en muzikant Gijs Heusinkveld om voor bariton-/euphoniumspelers een workshop te verzorgen en hen tips en tricks te geven.

Gijs heeft al bij veel verschillende orkesten gespeeld en volgde masterclasses en lessen bij onder anderen Steven Mead, Juka Myllys, Roger Bobo, Rex Martin en Frans Aert Burghgraef.

In November 2009 volgde er een aanstelling als muzikant bij de "Regiments Fanfare Garde Grenadiers en Jagers" te Assen, waar Gijs tot op heden werkzaam is. Verder speelt Gijs ook nog Euphonium bij Soli Brass in Leeuwarden.

Daarnaast begon Gijs het vak van dirigent in grote mate te interesseren. Hij nam privélessen bij dirigent Tijmen Botma, en in 2009 volgde een toelating voor de studie HaFaBra directie. Deze studie werd in Mei 2013 met goed gevolg afgesloten.

Op zaterdag 28 april aanstaande komt Gijs Heusinkveld naar het verenigingsgebouw van Hasselts Fanfare aan de Van Haersoltelaan 11 te Hasselt en hoopt voor vele enthousiaste muzikanten een masterclass te kunnen verzorgen.

Voor meer informatie: atfrederiks@ziggo.nl

Gepubliceerd op maandag 16-04-2018 door Redactie|KN 236 keer gelezen.Weer Gaellemuun:

wo 17 okt / 20°
8
do 18 okt 10° / 17°
7
vr 19 okt / 15°
9
www.zwartewaterweer.nl

Advertenties:

Foto van de dag:

Advertenties: