MENU
Nieuws plaatsen

Nieuwstip: redactie@gaellemuun.nl |  WeTransfer |       


Woensdag 12 december 2018 Algemeen:


Prachtig eindconcert leerlingen Cor & Katja Ploeg

Een muzikaal feest die de leerlingen niet graag hadden willen missen.

Één van de leerlingen aan de piano
Één van de leerlingen aan de piano

IJhorst - Afgelopen zaterdag vond het eindconcert plaats van de muziekleerlingen uit Genemuiden en Staphorst en omgeving van Cor & Katja Ploeg. Een variatie aan muziekstijlen kwam voorbij. Van ingetogen romances tot sprankelende en groots neergezette orgelpreludium.

Een groot gedeelte van de piano-, orgel- en vioolleerlingen maakten hun opwachting in de Hervormde Kerk te IJhorst om hun kunnen te presenteren aan familie en de buitenwereld. En dat is gelukt! Een bijna geheel gevulde kerk was getuige van een prachtige uitvoering van de Moonlightsonate van Beethoven en de mysterieuze Clair de Lune van Debussy.

De orgelliefhebbers konden hun hart ophalen met het groots opgezette Thema met variaties van de Nederlandse componist Hendrik Andriessen. Hoezo het orgel ouderwets!? Integendeel. Afgelopen zaterdag lieten jonge organisten horen dat het orgel hip is, vrolijk, groots, schitterend! Jonge violisten lieten in hun ensemblespel horen dat de viool een koninklijk instrument is. Wat te denken van de sierlijke zwaan in "le Cygne" van Saint Saens. Wat een genot. Kortom, een muzikaal feest die de leerlingen niet graag hadden willen missen, en wij van www.muzieklesgenemuiden.nl ook niet.

Gepubliceerd op maandag 09-07-2018 door Redactie|KN 656 keer gelezen.Weer Gaellemuun:

wo 12 dec -2° /
6
do 13 dec -1° /
7
vr 14 dec -2° /
7
www.zwartewaterweer.nl

Advertenties:

Foto van de dag:

Advertenties: