MENU
Nieuws plaatsen

Nieuwstip: redactie@gaellemuun.nl |  WeTransfer |       


Dinsdag 23 april 2019 Algemeen:


Restant oude stadsmuur aangetroffen langs het Justitiebastion

Oude vestingstenen krijgen een tweede leven

Hasselt - Tijdens de reconstructie van de keermuur langs het Justitiebastion in Hasselt is een restant van een oude vestingmuur uit begin 1400 aangetroffen. De muur verkeert in een slechte staat. In overleg met alle betrokkenen is besloten het restant te slopen. Dankzij de inzet van Stichting Archeologische Werkgroep Zwartewaterland (SAWZ) krijgen de vestingstenen een tweede leven.

De keermuur langs het Justitiebastion is aangelegd in de jaren 30 van de vorige eeuw. Het stond op de restanten van de oude vestingmuur uit begin 1400.

Tweede leven oude vestingstenen

De SAWZ heeft zich opgeworpen om de stenen te sorteren en af te bikken. Deze stenen worden deels gebruikt voor het bekleden van de nieuwe betonnen keerwanden maar kunnen ook gebruikt worden voor andere reconstructies.

Vrijwilligers gezocht

De SAWZ is deze week begonnen met het schoonmaken van de stenen. “Wij zoeken naar vrijwilligers die een handje willen meehelpen onder het motto: ‘Heel Hasselt hakt’”, aldus John Assink. “Vrijwilligers kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar: archeologiezwartewaterland@hotmail.com. “

Gepubliceerd op woensdag 12-09-2018 door Redactie|KN 501 keer gelezen.Weer Gaellemuun:

di 23 apr / 22°
8
wo 24 apr 11° / 25°
8
do 25 apr 11° / 21°
7
www.zwartewaterweer.nl

Advertenties:

Foto van de dag:

Advertenties: