MENU
Nieuws plaatsen

Nieuwstip: redactie@gaellemuun.nl |  WeTransfer |       


Woensdag 26 juni 2019 Algemeen:


Zwartewaterfokkers doen het goed op de Dierenparade-Noordshow.

Assen - Van 3 t/m 5 januari 2019 vond te Assen in de Expohal de KLN Bondshow van de veren en konijnen plaats. Een show met een enorme omvang getuige de ruim 8500 dieren die hier door fokkers uit binnen en buitenland waren tentoongesteld en waar maar liefst zo’n 14000 bezoekers op af kwamen.

Deze show is meestal een van de laatste shows van dit seizoen en dat merk je toch ook wel aan de conditie van de ingezonden dieren de dieren zijn duidelijk over hun hoogtepunt heen hoewel er toch nog wel behoorlijke predikaten in de wacht werden gesleept.

Een aantal leden van de Zwartewaterfokkers had ook koers gezet naar dit evenement misschien omdat dit de Bondsshow is en je eigenlijk hier niet mag ontbreken met je dieren of om te trachten toch nog wat overtollige dieren hier te verkopen. Joh. Barneveld had zijn hoenders thuis gelaten en was met 6 grote Toulouse ganzen present welke hem 2x G, 3x ZG en 1x F bezorgden, bij de jeugdshow behaalde de Pommerse gans van Wout van Dijk het ZG predikaat. Bij de sierduiven present Jerry Hoekman, zijn Abu Abse wamduiven noteerden 3x ZG en 1x F en de Damasceners van hem deden met 5x ZG en 1x F hier niet voor onder.

Bij de Grote Hoenders vertegenwoordigden de gebrs. V Raalte ons en hun Gr. Leghorns in de bizondere mooie kleurslag Exchequerwit-bont bekroonden zich met 2x ZG en 1x F en de Faverolles Frans type van Andr. Vinke waren unaniem n.l. 4x G. Dan het kleinere soort de beide trio’s Wyandotte van de Combinatie Withaar in de zwarte kleurslag en hun wit zwarte dieren in dit ras allen noteerden ZG, de Hollandse krielen van Hm. Bruins 2x G en 2x ZG en de Java krielen van de Comb. v. Raalte 2x ZG en 1x F,deSerama van Andr. Vinke werd met ZG beoordeeld. Ja en zo komen we terecht bij de ingezonden konijnen waarbij de Groot Lotharingers van J. Henniphof alle 5 ZG behaalden, de dieren van de Comb. ’t Ermhuus n.l. de Klein Zilvers beide F, hun Hollanders 2x ZG en 2x F, de Alaska van Joh. v. Dijk 1x G en 1x ZG en zijn Marburgerfeh G. Tot slot had Wout v. Dijk nog een kleurdwerg in de Feh kleur ingezonden ZG was zijn bekroning.

Op za.av. kwamen deze leden met hun dieren weer huiswaarts al of niet tevreden en kan men deelnemen aan de Kampioensshow van Overijssel welk op 8 en 9 Februari zal plaats vinden in Vollenhove.

Gepubliceerd op donderdag 10-01-2019 door Redactie|KN 375 keer gelezen.Weer Gaellemuun:

wo 26 jun 19° / 25°
8
do 27 jun 11° / 21°
9
vr 28 jun 10° / 24°
10
www.zwartewaterweer.nl

Advertenties:

Foto van de dag:

Advertenties: