MENU
Nieuws plaatsen

Nieuwstip: redactie@gaellemuun.nl |  WeTransfer |       


Zaterdag 30 mei 2020 Algemeen:


SC Genemuiden in veilige haven!

foto: Helmich Lubberts

Genemuiden - Lachende gezichten bij zowel de spelers als supporters na de met 0 - 2 gewonnen wedstrijd tegen DETO Twenterand, eindelijk weer eens de volle winst en door het verlies van de naaste belagers is handhaving in de hoofdklasse B zo goed als zeker.

SC Genemuiden had weinig moeite met het uitermate zwakke DETO Twenterand, het had gedurende de gehele wedstrijd een overwicht en kwam geen moment in gevaar. De overwinning was dan ook meer dan terecht, wanneer het vizier tijdens het duel iets scherper had gestaan dan had de score zeker hoger uit kunnen vallen.

SG Genemuiden kende een vrij gemakkelijke middag, al duurde het ruim 30 minuten voordat de eerste treffer mocht worden aangetekend. De hardwerkende Jan Hooiveld werd beloond voor zijn inzet, na te zijn aangespeeld door Omar Kavak manoeuvreerde hij door de DETO-verdediging zag het gaatje tikte de bal met de punt van zijn schoen aan en doelman van Bommel was gezien. Niet veel later lag bijna de 2e treffer in de touwen, een voorzet van Sijmon Eenkhoorn bereikte Omar Kavak maar zijn afwerking was onvoldoende om de trouwe aanhang voor de 2e maal te doen juichen. Toch was het in de 37e minuut opnieuw raak, een strakke voorzet van Omar Kavak werd in eerste instantie nog weggewerkt. De afvallende bal bleef echter wel in bezit van Sportclub, kwam voor de voet van Dirk Muis die aanhaalde en de DETO-doelman voor de 2e keer deze middag het nakijken gaf.

Na rust veranderde niet veel aan het spelbeeld ten opzichte van de eerste helft, SC Genemuiden bleef de bovenliggende partij en het leek een kwestie van tijd te worden voor de 3e treffer zou worden gemaakt. Sportclub bleef de aanval zoeken, deelde speldenprikken uit waar DETO amper een antwoord op had.

De thuisclub deed wat in hun vermogen lag, maar kwam sporadisch nog van eigen helft af. Het leek zich al te hebben neergelegd bij de nederlaag, het geloof op een goede afloop was in ieder geval niet op de gezichten van de DETO-spelers af te lezen.

SC Genemuiden leek het ook wel best te vinden, buiten een schot van Omar Kavak en een goede mogelijkheid van Anne van der Kolk kwamen ook zij niet. De inbreng van Joran Pot voor Sijmon Eenkhoorn en Frank Kuurman voor Omar Kavak bracht hier verder ook geen verandering meer in, de overwinning was binnen en daar was het uiteindelijk om te doen.

Het puntverlies van de naaste concurrenten maakte de overwinning alleen maar mooier, theoretisch gezien zou het nog mis kunnen gaan. Maar met een veel beter doelsaldo is er niemand meer die daar nog echt rekening mee houdt.

DETO Twenterand - SC Genemuiden 0-2 (0-2).

Scheidsrechter: Dhr. L. Timmer

Ass. Scheidsrechter: Dhr. J.M. van der Aa

Ass. Scheidsrechter: Dhr. D.B. Vloedgraven

Toeschouwers: 250

Scoreverloop: 30. Jan Hooiveld 0-1, 37. Dirk Muis 0-2.

Opstelling DETO Twenterand: Anthony van Zaltbommel, Stan Nijhuis, Koen Fleer, Qays Shayesteh (70. Joost Exterkate), Kevin Aman (70. Lesley Nahrwold), Wybe Kram, Kai Wesselink, Muhammed Kaya (79. Maarten Booijink), Coplan Soumaoro, Mark Koetsier, Kevin Peppels.

Opstelling SC Genemuiden: Daan Huiskamp, Bart Jan Brouwer, Dirk Muis, Roelof de Jong, Nick Buitink, Jur van Dalfsen, Jeremy Jonker, Anne van der Kolk, Omar Kavak (87. Frank Kuurman), Jan Hooiveld, Sijmon Eenkhoorn (75. Joran Pot).

Gepubliceerd op zaterdag 11-05-2019 door Redactie|KN 439 keer gelezen.Weer Gaellemuun:

za 30 mei / 24°
9
zo 31 mei / 21°
8
ma 01 jun / 25°
9
www.zwartewaterweer.nl

Advertenties:

Foto van de dag:

Advertenties: