MENU
Nieuws plaatsen

Nieuwstip: redactie@gaellemuun.nl |  WeTransfer |       


Zaterdag 30 mei 2020 Algemeen:


Mevrouw Brinkman Zwartewaterlands oudste inwoner

Burgemeester Bilder brengt felicitaties aan 107 jarige ‘Tante Dien’

Zwartewaterland - Op 13 mei 2019 vierde Gerritdina Hendrika Maria Brinkman een bijzondere verjaardag. Als oudste inwoner van de gemeente Zwartewaterland bereikte zijn de leeftijd van 107 jaar. Burgemeester Bilder bezocht Dien Brinkman in de Hazelaar in Hasselt om haar met deze hoge leeftijd te feliciteren.

Dien Brinkman werd geboren op 13 mei 1912 op een boerderij aan de Wolfshagenweg in de toenmalige gemeente Zwollerkerspel. Het leven van Dien stond in het teken van werken en zorg voor haar naasten. Ze groeide op in een gezin met zes kinderen en hielp haar moeder in de huishouding. Nadat haar vader op jonge leeftijd overleed, hertrouwde haar moeder en werden er nog vijf kinderen geboren. Toen ook haar moeder overleed ging ze met haar ‘tweede vader’ op het Eiland in Hasselt wonen. Ze verzorgde hem tot hij op 88-jarige leeftijd stierf. Dien werkte daarnaast bij meerdere gezinnen in de huishouding en maakte ze 40 jaar lang de katholieke kerk schoon. Toen ze ouder werd ging ze naar de Hazelaar. Ze genoot van de onderlinge contacten, samen koffiedrinken en medebewoners helpen waar nodig. En nog steeds woont ze met veel genoegen in de Hazelaar.

Dien krijgt regelmatig bezoek van familieleden. Ook op haar verjaardag was het een komen en gaan van neven, nichten, petekinderen enzovoorts. ’s Ochtends na de koffie was er voor Tante Dien een advocaatje met slagroom. ‘Dat is zo lekker’ zegt ze genietend. En het verjaardagsdiner bestond uit asperges met rollade, haar favoriete eten. ‘Tante Dien is nog zo helder, heeft alles nog goed in de gaten’, aldus een familielid. ‘Ze kan nog enorm genieten samen met haar zijn we dankbaar voor haar hoge leeftijd’.

Gepubliceerd op dinsdag 14-05-2019 door Redactie|KN 629 keer gelezen.Weer Gaellemuun:

za 30 mei / 24°
9
zo 31 mei / 21°
8
ma 01 jun / 25°
9
www.zwartewaterweer.nl

Advertenties:

Foto van de dag:

Advertenties: