MENU
Nieuws plaatsen

Nieuwstip: redactie@gaellemuun.nl |  WeTransfer |       


Dinsdag 15 oktober 2019 Algemeen:


Burgemeester Bilder onthult attentieborden voor WhatsApp Buurtpreventie

Burgemeester Bilder en Cees Selles onthullen het Whatsapp attentiebord
Burgemeester Bilder en Cees Selles onthullen het Whatsapp attentiebord
foto: Klaas Noordstra

Genemuiden - Burgemeester Bilder heeft vanmiddag samen met Cees Selles de attentieborden voor WhatsApp Buurtpreventie in Genemuiden onthult. In navolging van Hasselt en Zwartsluis is ook Genemuiden en de Kamperzeedijk voorzien van de borden.

Het officiële moment vond plaats op de Greente nabij de Veerweg. Ook aanwezig waren mensen van de gemeente Zwartewaterland, Jochem Schreurs van de politie en de pers. Tevens werd de nieuwe kerncoördinator Arjen Netjes voor Genemuiden voorgesteld. Hij is het aanspreekpunt voor dit soort zaken voor Genemuiden.

De borden moeten kwaadwillenden laten weten dat er in Genemuiden extra word opgelet, en dat de Whatsapp buurtpreventie groepen hier aktief zijn. Natuurlijk in de hoop dat inbrekers en anderen met verkeerde bedoelingen elders hun heil zoeken.

Burgemeester Bilder vond het een positief teken dat de Whatsapp groepen zo leven in Genemuiden. Toen de misdaadcijfers wat stegen is het burgerinitiatief voor de groepen gestart door Cees Selles. Veel mensen dragen het initiatief een warm hart toe, en werken er aan mee. Het is echt een initiatief van de burgers en de gemeente samen. Met elkaar de schouders eronder aldus Bilder. Samen werken aan een veilige gemeente samen met de politie. Inmiddels zijn er zo'n 1900 mensen op Facebook aangemeld, en 1200 op de Whatsapp groepen in Genemuiden. Maar dat kunnen er meer worden volgens Bilder.

Wijkagent Jochem Schreurs merkte op dat mensen bij verdachte situaties wel eerst de politie moeten bellen, en niet eerst Cees Selles. Mensen twijfelen soms of ze wel de politie moeten inseinen, maar dat is wel nodig volgens Schreurs.

Cees Selles toonde zich heel tevreden over de werking van de Whatsapp groepen in Genemuiden. "Er is rust, en geen onnodige berichten" zo merkte hij op ondanks het grote aantal leden.

Meedoen met de Whatsapp groepen? Het mailadres is: genemuidenveilig@gmail.com

Vermeld in uw mail:
- Voor- & Achternaam
- Straat Postcode huisnummer
- Je mobiel nummer voor WhatsApp


 

 

Gepubliceerd op dinsdag 09-07-2019 door Redactie|KN 708 keer gelezen.Weer Gaellemuun:

di 15 okt 13° / 17°
6
wo 16 okt 11° / 15°
6
do 17 okt 12° / 16°
7
www.zwartewaterweer.nl

Advertenties:

Foto van de dag:

Advertenties: