MENU
Nieuws plaatsen

Nieuwstip: redactie@gaellemuun.nl |  WeTransfer |       


Zaterdag 22 februari 2020 Algemeen:


Rondje Zwartewaterland

Voor pelgrims en aspirant pelgrims

Genemuiden - Het rondje Zwartewaterland (25 km) werd georganiseerd door SCEG in samenwerking met d'Olde Soldoat (Johan Snel), Café Ad'Vundum in Hasselt en Café Blizzard in Zwartsluis. 

De tocht begon met een heerlijk ontbijt bij d'Olde Soldoat, waarna de lopers op pad gingen. Er vormden zich groepjes, die eigenlijk de hele tocht bij elkaar bleven. In totaal waren er 41 lopers en onder ons bevond zich Jan Post, die met z'n 75 jaar al ruim 30.000 km heeft gewandeld. Wat een prestatie en nog steeds zo fit!

De eerste etappe van ongeveer 8 km ging van Genemuiden naar Hasselt, waar de eerste tussenstop was bij Café Ad'Vundum en de lopers een lekker kopje koffie met een Staphorster rolletje aangeboden kregen.  Daarna stond de langste etappe op het programma, zo'n 14 km richting Zwartsluis, via het prachtige natuurgebied rondom Zwartewaterklooster om uiteindelijk in Zwartsluis bij Café Blizzard heerlijk in het zonnetje de lunch te kunnen genieten.

De laatste loodjes wegen zoals altijd het zwaarst, maar die 3 km van Zwartsluis naar Genemuiden waren toch goed te doen en alle deelnemers eindigden weer bij d'Olde Soldoat.

Maar het ging niet alleen om het wandelen, er moest ook goed opgelet worden onderweg, iedereen had een lijstje met vragen over o.a. de omgeving, de geschiedenis van bijvoorbeeld Zwartewatersklooster en dan komt een smartphone toch wel goed van pas.

De wandeltocht werd afgesloten met een heerlijk diner bij d'Olde Soldoat.

Gepubliceerd op zaterdag 07-09-2019 door Aline Mateboer 1705 keer gelezen.Weer Gaellemuun:

za 22 feb / 11°
4
zo 23 feb / 10°
3
ma 24 feb / 11°
5
www.zwartewaterweer.nl

Advertenties:

Foto van de dag:

Advertenties: