MENU
Nieuws plaatsen

Nieuwstip: redactie@gaellemuun.nl |  WeTransfer |       


Zaterdag 22 februari 2020 Algemeen:


Kampioenen aan de Kamperzeedijk

Klaas vd Sluis met de door van Raalte gekweekte enorme pompoen
Klaas vd Sluis met de door van Raalte gekweekte enorme pompoen
foto: Klaas Noordstra

Genemuiden - Twee enorme kampioenen liggen deze week aan de Kamperzeedijk te pronken. Bertjan van Raalte kweekte enorm grote pompoenen, en deed mee aan de wedstrijd voor de Nederlands Kampioenschap voor de grootste pompoen. Van Raalte kwam thuis met de éérste en tweede prijs.

De grootste pompoen ligt bij van Raalte zelf in de tuin, en de nummer 2 van Nederland ligt bij Klaas van der Sluis inmiddels de bekendste pompoenverkoper uit de Regio. Klaas gebruikt de enorme pompoen om aandacht te trekken naar zijn eigen pompoenen. De grootste pompoen van van Raalte weegt maar liefst 669,5 Kg. De nummer 2 weegt 595 Kg. Ook niet niks. De omtrek volgens Klaas is 470 cm.

Geen pompoenen om mee op de markt te staan. Beide reuzen zijn inmiddels verkocht aan een tuincentrum elders in Nederland.  Klaas van der Sluis is inmiddels druk voor de Biestemerk zo vertelde hij. Hij maakt ware kunstwerkjes op boomschijven om aanstaande dinsdag te verkopen in Genemuiden. Ondertussen gaat ook de verkoop aan huis gewoon door.

Gepubliceerd op woensdag 09-10-2019 door Redactie|KN 867 keer gelezen.Weer Gaellemuun:

za 22 feb / 11°
4
zo 23 feb / 10°
4
ma 24 feb / 11°
5
www.zwartewaterweer.nl

Advertenties:

Foto van de dag:

Advertenties: