MENU
Nieuws plaatsen

Nieuwstip: redactie@gaellemuun.nl |   WeTransfer |       


Donderdag 23 september 2021 Foto reportages:


Vruuters openen pluktuin op bouwland aan de Krommesteeg.

Wethouder Maarten Slingerland knipte het lintje samen met jongste lid van de Vruuters

Wethouder Maarten Slingerland knipte het lintje samen met jongste lid van de Vruuters.
Wethouder Maarten Slingerland knipte het lintje samen met jongste lid van de Vruuters.
foto: Klaas Noordstra

Genemuiden - Een Vruuter vindt het allemaal onkruid zo vertelde een van de tuinders desgevraagd. Toch is het wel een leuk initiatief. Op het bouwland aan de Krommesteeg is een stuk grond ingeruimd als pluktuin. Bewoners van onder andere Muiderheem en de Meente mogen daar bloemen komen plukken.

Vandaag zaterdag 17 juli was de officiële opening van de pluktuin. Wethouder Slingerland was daarvoor uitgenodigd om het lintje door te knippen. Samen met het jongste lid van de Vruuters Jelle ter Wee verrichtte hij de openingshandeling. Daarna werden de eerste bosjes bloemen geplukt. De wethouder gaf zijn bos aan één van de aanwezige dames.

Het initiatief voor de bloemenzee kwam van Marian Eikelenboom. Zij vond het bouwland hier en daar wat rommelig, en zag ook dat het ledenaantal terugliep. Met hulp van wat gemeentelijke subsidies is het bouwland hier en daar opgeknapt, en is de pluktuin aangelegd. Vooral de laatste weken zijn de bloemen hard gegroeid. Het weer heeft daar goed bij geholpen.

Wethouder Slingerland vond de tuin een mooi initiatief. Het zorgt voor meer belangstelling voor het zelf verbouwen van groenten en bloemen, maar het helpt ook mee ter bevordering van de biodiversiteit. Hij wenste de Vruuters veel succes met de pluktuin.

Inmiddels is er ook een imker op het bouwland. Het mes snijdt aan twee kanten: De bijen bestuiven de planten, en zorgen daarbij ook nog voor heerlijke echte Genemuider honing. De eerste honing was zaterdag te koop! 'John’s Bee Honey' Honing van bijen van ‘de Krommesteeg’.

 

Gepubliceerd op zaterdag 17-07-2021 door Redactie|KN 1367 keer gelezen.Weer Gaellemuun:

www.zwartewaterweer.nl

Advertenties:

Foto van de dag:

Advertenties: