MENU
Nieuws plaatsen

Nieuwstip: redactie@gaellemuun.nl |  WeTransfer |       


Vrijdag 28 februari 2020 Interviews:

Genemuiden - Bij het NOC*NSF zijn 77 sportbonden aangesloten met in totaal ruim 4,3 miljoen leden. De KNVB is hiervan veruit de grootste sportbond en telt ruim 1,2 miljoen leden, gevolgd door de Nederlandse Tennisbond met 570.000 leden en opvallend op een derde plaats staat de Nederlandse Sportvisserij met 562.000 leden.

Gepubliceerd op maandag 24-02-2020 door Aline Mateboer


Gaellemuun en de Gaellemunigers

Sander Sleking, havenmeester en van alle markten thuis

Genemuiden - Zoals ik al aangaf in de voorbeschouwing van dit interview, kon ik me bij het beroep van havenmeester niet heel veel voorstellen. Ja, in de zomer lekker in de buitenlucht werken en een beetje gezellig doen met de bootjesmensen, die op vakantie zijn en doorgaans goedgehumeurd zijn.

Gepubliceerd op maandag 03-02-2020 door Aline Mateboer


Genemuiden - Er zijn van die beroepen waarvan je geen idee hebt wat zo’n baan nu eigenlijk inhoudt. Soms zie je vacatures voorbij komen met ingewikkelde Engelse functiebenamingen, waarbij je je helemaal niets kunt voorstellen en dan denk ik vaak; ‘Wat doet zo iemand voor werk en weten ze zelf eigenlijk wel wat hun baan inhoudt?’

Dat een CEO (Chief Executive Officer) gewoon een Algemeen Directeur is en een Office Manager een veredelde Directiesecretaresse is, weet iedereen tegenwoordig wel. Maar dat een Executive Compensation Manager eigenlijk maar een gewone salarisadministrateur is, tja, daar heb je mijns inziens toch wel een beetje fantasie voor nodig.

Gepubliceerd op zaterdag 25-01-2020 door Aline Mateboer


Genemuiden - De huisarts heeft een hele belangrijke functie in de samenleving, hij is bekend met de meest gewone, maar ook ongewone kwalen van zijn patiënten, ziet niet alleen de fysieke, maar ook mentale problemen, intieme problemen, problemen in de relatiesfeer of zelfs financiële problemen die ziekte tot gevolg kunnen hebben, zijn hem niet vreemd. Geen van deze problemen mogen ooit op straat komen en mij lijkt het best moeilijk om sommige dingen voor je zelf te houden, want je mag hier zelfs niet eens met je partner over praten. 

Gepubliceerd op vrijdag 03-01-2020 door Aline Mateboer


2 reacties.

Genemuiden - Als je kleine kinderen vraagt: ‘Wat wil je later worden?’, dan krijg je meestal als antwoord ‘brandweerman’, ‘politieagent’, ‘stewardess’, ‘piloot’, ‘fotomodel’ of ‘astronaut’, maar meestal komen die dromen niet uit.

Mijn broer bijvoorbeeld wist al vanaf zijn vierde jaar wat hij wilde worden en hij bleef het volhouden naarmate de jaren verstreken. Hij is nooit van zijn standpunt afgeweken en uiteindelijk is hij dat geworden wat hij als kind al riep.

Gepubliceerd op maandag 30-12-2019 door Aline Mateboer


Klasien Hoekman-Fuite

Enthousiaste en niet weg te denken vrijwilligster in de Gaellemuniger samenleving

Genemuiden - Onder vrijwilligerswerk wordt verstaan  ‘werk dat in enig georganiseerd verband, onverplicht en onbetaald wordt verricht ten behoeve van anderen of de samenleving’. 

Uit gegevens van het CBS blijkt dat bijna 50%  van de bevolking zich minstens één keer per jaar als vrijwilliger inzet voor een organisatie of vereniging en besteedt daar gemiddeld 4,5 uur per week aan. 

Nederland zou er heel anders uitzien zonder vrijwilligers. Sporten wordt onbetaalbaar, hobbyclubs zouden ophouden te bestaan, musea zouden moeten sluiten en veel mensen zouden in een sociaal isolement belanden. Ook liefdadigheidsinstellingen zouden het heel erg moeilijk hebben.

Gepubliceerd op zaterdag 07-12-2019 door Aline Mateboer


Genemuiden - U kijkt natuurlijk allemaal reikhalzend uit naar het interview van december, echter ik moet u teleurstellen.

Vanwege familieomstandigheden heeft de hoofdpersoon mij verzocht het artikel een week later te plaatsen. Uiteraard heb ik aan dit verzoek gehoor gegeven en zal het interview volgend weekend online verschijnen.

Ik ga er van uit dat iedereen begrip heeft voor deze situatie!

Gepubliceerd op dinsdag 26-11-2019 door Aline Mateboer


Gaellemuun en de Gaellemunigers

Jochem Schreurs, politieagent in hart en nieren

Genemuiden - Iedereen heeft denk ik een soort haat-liefdeverhouding met de politie, aan de ene kant zijn we blij als ze er zijn als we ze nodig hebben, aan de andere kant, zijn ze er altijd op een moment als we ze juist niet kunnen gebruiken.

Ook zijn de meeste mensen  wel eens in aanraking gekomen met de politie, mij vergaat het niet anders. In een ver verleden kreeg ik een keer een bekeuring voor 3 overtredingen tegelijk; ik reed te hard, had m’n gordel niet om en had m’n rijbewijs niet bij me. De agent gaf mij een boete van 240 gulden, waar wel een week ziek van ben geweest.

Gepubliceerd op vrijdag 01-11-2019 door Aline Mateboer


Gaellemuun en de Gaellemunigers (voorbeschouwing)

Het volgende interview komt binnenkort online

Genemuiden - Ja, ja ik weet het, het vorige interview was wat aan de lange kant. Maar als je bedenkt dat de mensen hun werk, hobby of sport met zo veel passie uitoefenen en daar zo boeiend over kunnen vertellen, dan is het moeilijk om stukken te gaan schrappen.

Gepubliceerd op dinsdag 29-10-2019 door Aline Mateboer


Gaellemuun en de Gaellemunigers

Marinus Burgmeijer; de wereld door de ogen van een kunstschilder

Genemuiden - Zelf ben ik behoorlijk ‘kunst minded’, ik bezoek af en toe exposities, ga heel graag naar hèt kunstenaarsdorp van Nederland Ootmarsum, soms breng ik een bezoek aan het Rijksmuseum of het Van Gogh museum en als ik in het buitenland ben staat er ook altijd wel een museumbezoek op het programma.

Maar alles wat van ver komt is niet per definitie lekker en daarom hebben wij thuis zelfs twee “Burgmeijers” aan de muur hangen. Niet zijn ‘standaard’ stijl, het zijn abstracte schilderijen van Genemuiden met heel veel kleur. Telkens als ik er naar kijk word ik vrolijk!

Gepubliceerd op donderdag 03-10-2019 door Aline Mateboer


Gaellemuun en de Gaellemunigers

Wat u altijd al wilde weten over onze burgemeester Eddy Bilder

2 reacties.

Genemuiden - Het eerste interview is een feit!

Het lag voor de hand om  de eerste burger van Zwartewaterland en in dit geval ook inwoner van Genemuiden de primeur te geven.  Toen ik onze burgemeester benaderde voor dit project was hij gelijk enthousiast en een afspraak was snel gemaakt.

Gepubliceerd op woensdag 04-09-2019 door Aline Mateboer


Gaellemuun en de Gaellemunigers

Maandelijks interview van Aline Mateboer

Genemuiden - Onze stad is niet alleen bekend van de ondernemers in de tapijtindustrie, maar heeft ook tal van inwoners die op een ander terrein succesvol zijn. Denk hierbij aan mensen met een bijzonder beroep, gedreven sporters, een bijzondere hobby of Gaellemunigers die elders in het land of in het buitenland carrière hebben gemaakt. Maar ook mensen, die niet per definitie in Genemuiden wonen of geboren zijn, maar wel hun werkgebied hier hebben en daarmee een bijzondere betekenis voor onze gemeenschap hebben.

Gepubliceerd op zondag 01-09-2019 door Aline Mateboer


Stop laden artikelen

Weer Gaellemuun:

vr 28 feb /
7
za 29 feb / 13°
4
zo 01 mrt / 10°
5
www.zwartewaterweer.nl

Advertenties:

Foto van de dag:

Advertenties: