MENU
Nieuws plaatsen

Nieuwstip: redactie@gaellemuun.nl |  WeTransfer |       


Donderdag 4 juni 2020 Interviews:

Genemuiden - We leven nog steeds in een soort boze droom en ondanks dat de regering wat versoepelingen heeft aangekondigd, zijn we nog steeds niet vrij om te gaan en te staan waar we willen. Zelf heb ik er geen problemen mee, maar ik zie en hoor om me heen dat er wel steeds meer mensen zijn die dat wel krijgen.

Onlangs stond er een gefrustreerde vrouw bij de groenteboer, die helemaal klaar was met het houden van afstand en het niet zo lang meer ging volhouden. Ze vond dat ze haar mening wereldkundig moest maken in de zaak van de groenteboer. Er ontbrandde een felle discussie tussen de voor- en tegenstanders van de anderhalve meter, waarbij ik moet zeggen dat de bewuste dame ver in de minderheid was, sterker nog, ze was de enige die niet zo goed kon omgaan met de regels. Ik heb me niet gemengd in de dialoog, ik laat dit in dit soort gevallen liever aan anderen over.

Gepubliceerd op donderdag 28-05-2020 door Aline Mateboer


Genemuiden - In een eerder interview heb ik het er al eens eerder over gehad, onze samenleving draait voor een groot deel op vrijwilligers. Maar, je hebt vrijwilligerswerk en vrijwilligerswerk en het is in principe allemaal even belangrijk, maar deze keer vraag ik mij toch af wat de drijfveer van mensen is om dit soort vrijwilligerswerk te doen.  Brandweerman is niet zo maar even een bijbaantje, het vergt veel inzet,  tijd en energie, zowel van jezelf als van het thuisfront.

Gepubliceerd op zaterdag 02-05-2020 door Aline Mateboer


Genemuiden - Door de onwerkelijke situatie, genaamd corona crisis,  is het houden van interviews even op een laag pitje komen te staan c.q. helemaal stop gezet. Naarmate deze periode steeds langer duurt en we ook wel weer eens iets anders willen horen en lezen dan deprimerende artikelen over het corona virus, heb ik de pen weer opgepakt en de mensen die al op mijn lijstje stonden deze maand weer benaderd.

Gepubliceerd op vrijdag 24-04-2020 door Aline Mateboer


Genemuiden - Na zelf vele cruises gemaakt te hebben en heel veel inside verhalen gehoord te hebben van mijn broer, ook officier bij de Holland Amerika Lijn,  wilde ik nu het verhaal wel eens horen van een andere Genemuidiger die eveneens op een cruiseschip bij de Holland Amerika Lijn werkt. Momenteel ligt deze hele toeristische tak stil en liggen er tientallen cruiseschepen van alle rederijen ergens ter wereld voor de kant of op zee, en kan het personeel geen kant op, niet naar huis en niet op reis. 

Henk Jan de Boer (37), geboren en getogen in Genemuiden en momenteel woonachtig in Stadshagen was net een paar weken thuis voor de crisis uitbrak. Henk Jan is “Staff Chief Engineer” op de Nieuw Amsterdam en dat  is niet zo maar een baan. Hij is na de Chief Engineer ‘second in command’ van de technische afdeling waar zo’n 75 mensen werken en moet niet alleen  85.000 paarden in toom houden, maar ook zorgen dat  zo’n 3.000 mensen zich veilig kunnen wanen tijdens hun welverdiende vakantie.

Gepubliceerd op vrijdag 03-04-2020 door Aline Mateboer


Het is stil op straat

Voorbeschouwing op het voorlopig laatste interview

Genemuiden - Ondanks de aanvankelijke maatregelen tot het bestrijden van het coronavirus moest het kabinet begin van deze week de genomen maatregelen toch aanscherpen, omdat de mensen zich niet aan de regels hielden. 

Burgemeesters krijgen meer bevoegdheden en mogen nu ook handhaven, waarbij er zelfs hoge boetes uitgedeeld mogen worden.

En nu lijkt het erop dat het kwartje is gevallen, dat mensen nu eindelijk de ernst van de situatie inzien.  Het is duidelijk rustiger op straat en in de winkels, maar af en toe zie je nog wel mensen die de minimale afstand van 1,5 m (twee armlengtes) toch nog in de wind slaan. Maar het overgrote deel houdt zich nu wel degelijk aan de regels en blijft zo veel mogelijk thuis.

Gepubliceerd op donderdag 26-03-2020 door Aline Mateboer


Gaellemuun en de Gaellemunigers

René van der Weij, de gedreven trainer van SC Genemuiden

Genemuiden - SC Genemuiden staat inmiddels weer in de bovenste gelederen van de competitie, weliswaar net niet in de top drie maar toch op plaats vier, achter Staphorst, Eemdijk en ACV. 

De 38-jarige voetbalcoach René van der Weij is nu ruim een jaar hoofdtrainer bij SC Genemuiden en heeft sindsdien al een behoorlijk aantal successen geboekt. 

Ik had een leuk gesprek met hem over zijn reden om te wisselen van VV Buitenpost naar SC Genemuiden, zijn doelen als voetbaltrainer en natuurlijk ook over een aantal persoonlijke dingen. En ik mocht getuige zijn van de thuiswedstrijd tussen SC Genemuiden en SV Urk. Ik was nog nooit eerder bij de plaatselijke voetbalclub geweest en heb, behalve een keer een wedstrijd van het Nederlands elftal in de Arena (tegenwoordig Johan Cruijff ArenA), nog nooit een live voetbalwedstrijd gezien. 

Gepubliceerd op zondag 01-03-2020 door Aline Mateboer


Genemuiden - Bij het NOC*NSF zijn 77 sportbonden aangesloten met in totaal ruim 4,3 miljoen leden. De KNVB is hiervan veruit de grootste sportbond en telt ruim 1,2 miljoen leden, gevolgd door de Nederlandse Tennisbond met 570.000 leden en opvallend op een derde plaats staat de Nederlandse Sportvisserij met 562.000 leden.

Gepubliceerd op maandag 24-02-2020 door Aline Mateboer


Gaellemuun en de Gaellemunigers

Sander Sleking, havenmeester en van alle markten thuis

Genemuiden - Zoals ik al aangaf in de voorbeschouwing van dit interview, kon ik me bij het beroep van havenmeester niet heel veel voorstellen. Ja, in de zomer lekker in de buitenlucht werken en een beetje gezellig doen met de bootjesmensen, die op vakantie zijn en doorgaans goedgehumeurd zijn.

Gepubliceerd op maandag 03-02-2020 door Aline Mateboer


Genemuiden - Er zijn van die beroepen waarvan je geen idee hebt wat zo’n baan nu eigenlijk inhoudt. Soms zie je vacatures voorbij komen met ingewikkelde Engelse functiebenamingen, waarbij je je helemaal niets kunt voorstellen en dan denk ik vaak; ‘Wat doet zo iemand voor werk en weten ze zelf eigenlijk wel wat hun baan inhoudt?’

Dat een CEO (Chief Executive Officer) gewoon een Algemeen Directeur is en een Office Manager een veredelde Directiesecretaresse is, weet iedereen tegenwoordig wel. Maar dat een Executive Compensation Manager eigenlijk maar een gewone salarisadministrateur is, tja, daar heb je mijns inziens toch wel een beetje fantasie voor nodig.

Gepubliceerd op zaterdag 25-01-2020 door Aline Mateboer


Genemuiden - De huisarts heeft een hele belangrijke functie in de samenleving, hij is bekend met de meest gewone, maar ook ongewone kwalen van zijn patiënten, ziet niet alleen de fysieke, maar ook mentale problemen, intieme problemen, problemen in de relatiesfeer of zelfs financiële problemen die ziekte tot gevolg kunnen hebben, zijn hem niet vreemd. Geen van deze problemen mogen ooit op straat komen en mij lijkt het best moeilijk om sommige dingen voor je zelf te houden, want je mag hier zelfs niet eens met je partner over praten. 

Gepubliceerd op vrijdag 03-01-2020 door Aline Mateboer


2 reacties.

Genemuiden - Als je kleine kinderen vraagt: ‘Wat wil je later worden?’, dan krijg je meestal als antwoord ‘brandweerman’, ‘politieagent’, ‘stewardess’, ‘piloot’, ‘fotomodel’ of ‘astronaut’, maar meestal komen die dromen niet uit.

Mijn broer bijvoorbeeld wist al vanaf zijn vierde jaar wat hij wilde worden en hij bleef het volhouden naarmate de jaren verstreken. Hij is nooit van zijn standpunt afgeweken en uiteindelijk is hij dat geworden wat hij als kind al riep.

Gepubliceerd op maandag 30-12-2019 door Aline Mateboer


Klasien Hoekman-Fuite

Enthousiaste en niet weg te denken vrijwilligster in de Gaellemuniger samenleving

Genemuiden - Onder vrijwilligerswerk wordt verstaan  ‘werk dat in enig georganiseerd verband, onverplicht en onbetaald wordt verricht ten behoeve van anderen of de samenleving’. 

Uit gegevens van het CBS blijkt dat bijna 50%  van de bevolking zich minstens één keer per jaar als vrijwilliger inzet voor een organisatie of vereniging en besteedt daar gemiddeld 4,5 uur per week aan. 

Nederland zou er heel anders uitzien zonder vrijwilligers. Sporten wordt onbetaalbaar, hobbyclubs zouden ophouden te bestaan, musea zouden moeten sluiten en veel mensen zouden in een sociaal isolement belanden. Ook liefdadigheidsinstellingen zouden het heel erg moeilijk hebben.

Gepubliceerd op zaterdag 07-12-2019 door Aline Mateboer


Genemuiden - U kijkt natuurlijk allemaal reikhalzend uit naar het interview van december, echter ik moet u teleurstellen.

Vanwege familieomstandigheden heeft de hoofdpersoon mij verzocht het artikel een week later te plaatsen. Uiteraard heb ik aan dit verzoek gehoor gegeven en zal het interview volgend weekend online verschijnen.

Ik ga er van uit dat iedereen begrip heeft voor deze situatie!

Gepubliceerd op dinsdag 26-11-2019 door Aline Mateboer


Gaellemuun en de Gaellemunigers

Jochem Schreurs, politieagent in hart en nieren

Genemuiden - Iedereen heeft denk ik een soort haat-liefdeverhouding met de politie, aan de ene kant zijn we blij als ze er zijn als we ze nodig hebben, aan de andere kant, zijn ze er altijd op een moment als we ze juist niet kunnen gebruiken.

Ook zijn de meeste mensen  wel eens in aanraking gekomen met de politie, mij vergaat het niet anders. In een ver verleden kreeg ik een keer een bekeuring voor 3 overtredingen tegelijk; ik reed te hard, had m’n gordel niet om en had m’n rijbewijs niet bij me. De agent gaf mij een boete van 240 gulden, waar wel een week ziek van ben geweest.

Gepubliceerd op vrijdag 01-11-2019 door Aline Mateboer


Gaellemuun en de Gaellemunigers (voorbeschouwing)

Het volgende interview komt binnenkort online

Genemuiden - Ja, ja ik weet het, het vorige interview was wat aan de lange kant. Maar als je bedenkt dat de mensen hun werk, hobby of sport met zo veel passie uitoefenen en daar zo boeiend over kunnen vertellen, dan is het moeilijk om stukken te gaan schrappen.

Gepubliceerd op dinsdag 29-10-2019 door Aline Mateboer


Gaellemuun en de Gaellemunigers

Marinus Burgmeijer; de wereld door de ogen van een kunstschilder

Genemuiden - Zelf ben ik behoorlijk ‘kunst minded’, ik bezoek af en toe exposities, ga heel graag naar hèt kunstenaarsdorp van Nederland Ootmarsum, soms breng ik een bezoek aan het Rijksmuseum of het Van Gogh museum en als ik in het buitenland ben staat er ook altijd wel een museumbezoek op het programma.

Maar alles wat van ver komt is niet per definitie lekker en daarom hebben wij thuis zelfs twee “Burgmeijers” aan de muur hangen. Niet zijn ‘standaard’ stijl, het zijn abstracte schilderijen van Genemuiden met heel veel kleur. Telkens als ik er naar kijk word ik vrolijk!

Gepubliceerd op donderdag 03-10-2019 door Aline Mateboer


Stop laden artikelen

Weer Gaellemuun:

do 04 jun 13° / 16°
5
vr 05 jun / 13°
4
za 06 jun / 15°
5
www.zwartewaterweer.nl

Advertenties:

Foto van de dag:

Advertenties: